Știm cele șase echipe calificate în play-off. Mâine vom cunoaște și traseul către Liga 1!

Prima parte a campionatului Ligii 2 s-a încheiat în acest weekend, trăgându-se, așadar, linie între cele șase formații ce vor continua lupta pentru promovare și restul de 14 care vor avea drept scop menținerea în acest eșalon.

Clasată pe prima poziție, după ce a dominat autoritar această fază a competiției, formația noastră va porni în play-off cu un avantaj de opt puncte față de poziția a treia, cea la care se raportează, practic, în duelul pentru accederea în Liga 1, în condițiile în care primele două locuri asigură promovarea.

Iată, însă, de unde se va pleca în play-off:

1. FC Petrolul Ploiești        49 puncte

2. Universitatea Cluj          42 puncte

3. AFC Hermannstadt       41 puncte

4. CSA Steaua București    37 puncte

5. Concordia Chiajna           36 puncte

6. Unirea Slobozia               33 puncte

Conform regulamentului, în faza play-off se va juca tur-retur, fiecare cu fiecare. Programul va fi tras la sorți mâine, de la ora 11.00, la sediul FRF, fiecărei echipe urmând să i se aloce câte un număr de la 1 la 6, pentru ca, mai apoi, țintarul să fie configurat prin aplicarea Tabelei Berger (detalii aici).

Primele două clasate vor promova direct, în vreme ce formațiile ce vor termina pe pozițiile trei și patru vor susține jocuri de baraj cu locurile 13 și 14 din Liga 1. De subliniat și faptul că CSA Steaua nu are drept de promovare.

 

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11737
21832
31832
41831
51826