SUPER-MARIO! Petrolul câștigă la Metaloglobus cu golul juniorului Bratu!

Hop de netrecut în sezonul trecut, Metaloglobus a rămas același adversar incomod pentru petroliști și în campionatul ce tocmai a început. Din nou pe stadionul „Juventus”, într-o atmosferă dominată de cei 500 de fani ai „lupilor”, Petrolul a suferit vreme de o repriză, fiind condusă la pauză, dar a reușit să întoarcă soarta confruntării în partea a doua, prin golurile lui Meza Colli (53) și Mario Bratu (89).

Începutul a părut a fi încurajator, cu o primă ocazie ratată de Walace (3 – „cap” din 8 metri, puțin peste transversală, după o lovitură liberă bătută, de pe dreapta, de către Marinescu), rămasă, însă, și singura trecută în dreptul trupei lui Flavius Stoican în primele 45 de minute.

Asta pentru că Metaloglobus a preluat inițiativa și a început să împingă jocul către buturile apărate de către Avram, pus la încercare prima dată de către Ovidiu Herea (26), cu un șut expediat de la aproape 30 de metri, la care portarul petroliștilor a reușit să deturneze peste transversală.

Lucrurile s-au înrăutățit aproape de pauză, atunci când, după o fază ciudată, la un duel în fața porții între Florin Plămadă și Alex Munteanu, „centralul” Eduard Ioniță a părut că arată un fault în atac, însă, la semnalizarea asistentului Daniel Vlase, a revenit și a indicat punctul cu var! Iar Ovidiu Herea (40) a transformat penaltiul, obligându-i, astfel, pe petroliști să-și reconsidere total poziția în perspectiva părții secunde.

Reacția „lupilor” a fost una pe măsura așteptărilor, forcingul din startul reprizei a doua aducând și egalarea pe tabela de marcaj, după ce MEZA COLLI (53) a fost omul portivit la locul potrivit, împingând balonul, de la 8-9 metri, în plasa porții lui Gavrilaș!

Meza Colli (82) a fost aproape de „dublă”, cu un șut de la 20 de metri, respins de către Gavrilaș, Marinescu l-a „întins” și el pe portarul gazdelor (88), dar izbavirea a venit de la execuția fabuloasă a lui MARIO BRATU (90), juniorul petroliștilor înscriind cu un șut de la 22 de metri, la care balonul a „mușcat”din transversală înainte de a ricoșa în plasă!

Victorie mare, așadar, cu atât mai frumoasă cu cât s-a conturat greu, și un debut dătător de speranțe pentru un sezon ce se anunță a fi infernal.

Cu UTA, luni, de la ora 18.00!

Petrolul va închide etapa a doua, atunci când va susține prima partidă din acest campionat pe „Ilie Oană”. Într-un adevărat derbi, formația noastră va primi replica arădenilor de la UTA, întâlnirea fiind programată să se desfășoare luni, 12 august, de la ora 18.00.

Foto: Florin Alboiu

Metaloglobus București – FC Petrolul Ploiești 1-2 (1-0)

Stadion: „Juventus”. Marcatori: Ov. Herea (40, pen.)/Meza Colli (53), Bratu (90).

Metaloglobus: Gavrilaș – Coman, Fl. Plămadă, Lung, Sava – Mino (90+2 Ghenovici) – Duminică (81 Banu), Cl. Herea, Lungu, Chiriac – O. Herea (cpt) (72 Ionică). Antrenor: Marius Măldărășanu.

FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Sîrghi, Walace, Țicu – Meza Colli, Cioinac (46 Mihăescu) – Munteanu (74 Arnăutu), Marinescu (cpt), Ștefănescu – I. Stoica (72 Bratu). Antrenor: Flavius Stoican.

Au arbitrat: Eduard Ioniță (Galați) – Florian Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Galați).

Arbitru de rezervă: Bogdan Dumitrache (București).

Observatori: Constantin Gheorghe (Suceava) și George Constantinescu (Slatina).

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043