Surpriză neplăcută în “Colentina”

Petrolul a pierdut meciul disputat, în această după-amiază, în deplasare cu Metaloglobus Bucureşti, suferind, astfel, primul eşec stagional. Gazdele s-au impus cu scorul de 1-0, cu reuşita semnată în prelungirile primei părţi de către Ştefan, “lupii” având, în repriza a doua, un gol anulat eronat pe motiv de ofsaid.

După două victorii consecutive ce păreau să o lanseze serios în cursa promovării, Petrolul a suferit, astăzi, un duş rece neaşteptat, pierzând meciul disputat pe terenul “Juventus Colentina”, în faţa unei echipe, Metaloglobus Bucureşti, ce nu reuşise să strângă decât un singur punct în primele trei runde.

Un eşec greu de digerat, ce s-a conturat după o primă repriză extrem de modestă făcută de către “galben-albaştrii”. Fără să reuşească vreun moment, pe parcursul primelor 45 de minute, să-şi demonstreze calitatea de favorită, Petrolul s-a văzut taxată în prelungirile primei părţi, atunci când, după un aut de la margine, puştiul Nicolae Ştefan a pătruns nepermis de lejer pe partea stângă şi, de la 5-6 metri, din unghi, a trimis sub transversala porţii apărate de către Tordai.

În partea a doua, elevii lui Grozavu au încercat să repare ce se mai putea repara, dar, în ciuda unui joc ofensiv un pic mai consistent, n-au putut evita o înfrângere dureroasă. E drept, soarta meciului se putea scrie altfel, dacă asistentul Adrian Mărgineanu nu ar fi scos mingea din poartă la un şut al lui Ciocâlteu (59), dictând un ofsaid inexistent la Saim Tudor, cel care se afla în afara jocului, dar fără să-l incomodeze pe Anca-Trip sau să influenţeze cu ceva faza! O greşeală flagrantă, ce a viciat, până la urmă, rezultatul final, dar asta nu schimbă decât într-o oarecare măsură senzaţia de neputinţă totală pe care au lăsat-o, astăzi, petroliştii.

Miercuri, joc la Tunari, în Cupa României

Petrolul rămâne, astfel, cu şapte puncte adunate după patru runde, iar următorul joc oficial va fi la jumătatea săptămânii viitoare, în Cupa României. Astfel, miercuri, de la 17.30, “găzarii” se vor deplasa la Tunari, acolo unde vor întâlni formaţia locală, într-un meci contând pentru faza a treia naţională a competiţiei KO.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

……………………………………………………………….

Metaloglobus Bucureşti – FC Petrolul Ploiești 1-0 (1-0)

Marcator: N. Ștefan (45+1)

Metaloglobus: Anca-Trip – Pham Huy, Caramălău, Sava, Sane – Costache, Yuh (27 Panait) – Ghenovici (cpt), Ov. Herea (67 Potecea), Niculae (74 Vlad) – Ciolacu. Antrenor: Bogdan Andone.

FC Petrolul: Tordai – Neziri, Cazan (46 Cruceru), Plămadă, Velisar – Ghinga (cpt) –C. Herea (81 Danci), Ciocâlteu – N. Popescu, Arnăutu, Saim Tudor (62 Grecu). Antrenor: Leo Grozavu.

Au arbitrat: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) – Adrian Mărginean (Aiud) și Florian Alexandru Vişan (Galaţi).

Arbitru de rezervă: Nicolae Breoi (Bucureşti).

Observatori: Andrei Ioniţă (Bucureşti) şi Bogdan Gheorghiţă (Vaslui).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
1936
2934
3934
4933
5931