FC Petrolul – Ripensia 1-0/Patru la rând!

Petrolul s-a impus, pe „Ilie Oană”, în faţa Ripensiei Timişoara şi, după cea de-a patra victorie consecutivă, a urcat, cel puţin până mâine, pe primul loc al Ligii 2 Casa Pariurilor. „Lupii” au câştigat cu scorul de 1-0, graţie golului marcat de către Paul Antoche (4).

Chiar dacă, poate, nu a făcut spectacol, Petrolul a obţinut din întâlnirea cu Ripensia exact ceea ce-şi dorea şi ceea ce, până la urmă, conta, cele trei puncte atât de importante într-o luptă a promovării în care orice pas greşit cântăreşte enorm. E adevărat, o nouă victorie la limită, dar care n-a fost pusă niciun moment la îndoială, în condiţiile în care „galben-albaştrii” au controlat ostilităţile din primul şi până în ultimul minut, fără să le lase adversarilor şansa să le conteste superioritatea.

Diferenţa pe tabela de marcaj s-a făcut devreme, încă din minutul 4, atunci când, la un corner bătut de Herea de pe dreapta, ANTOCHE a atacat bine colţul scurt şi, cu o lovitură de cap expediată de la 8 metri, l-a învins pe Dobre. A fost golul care le-a oferit ploieştenilor liniştea necesară pentru a putea dicta ritmul întâlnirii, iar jocul a curs, mai departe, într-un singur sens. A lipsit, însă, inspiraţia ofensivă, astfel încât atacurile s-au spart undeva la 20 de metri de buturile adverse, ameninţate, până la pauză, doar de şuturile de la distanţă ale lui Chindriş şi Ştefănescu, ce nu şi-au atins ţinta.

După reluare, lucrurile au devenit şi mai simple, pentru că Dobre a ieşit neinspirat în afara careului şi l-a „secerat” pe Ştefănescu, centralul Vlad Băban arătându-i direct cartonaşul roşu tânărului portar timişorean. În inferioritate numerică, Ripensiei îi era, deja, aproape imposibil să ridice probleme serioase, dar, cum Petrolul n-a reuşit să „omoare” meciul, bănăţenii au putut, astfel, să spere până la final într-un gol miraculos.

Saim Tudor (65) a ratat şansa desprinderii, trimiţând peste poartă din 8-9 metri, pentru ca, mai târziu, elevii lui Tavi Grigore să trateze cu prea multă lejeritate câteva situaţii de superioritate  numerică, aşa încât tabela a rămas, în cele din urmă, fixată pe golul marcat în startul întâlnirii.

Suficient pentru ca Petrolul să obţină, astfel, cea de-a patra victorie consecutiv, care o duce la cota 35 şi o propulsează, măcar până mâine, pe prima poziţie a clasamentului. Pentru jocul următor, formaţia noastră se va deplasa la Timişoara, acolo unde sâmbătă, de la ora 13.00, o va întâlni pe ACS Poli, penultima clasată în ierarhia eşalonului secund.

FC Petrolul Ploieşti – Ripensia Timişoara 1-0 (1-0)

Marcator: Antoche (4).

FC Petrolul: Tordai – Olaru, Plămadă, Antoche, Ţigănaşu – Chindriş (cpt), Danci – Saim Tudor (81 Grecu), Cl. Herea (65 Lumu), Ştefănescu (81 N. Popescu) – Arnăutu. Antrenor: Octavian Grigore.

Ripensia: Dobre – Ad. Popa, Străuţ, Hecsko, C. Toma (cpt) – Apro (46 Anghelina), Burdeţ – Popovici (50 Păduraru), Zaluschi (81 Ungureanu), Cluci – Mansour. Antrenor: Alexandru Pelici.

Cartonaş roşu: Dobre (49).

Au arbitrat: Vlad Băban (Iaşi) – Marian Ionescu (Suseni-Argeş) şi Adrian Noroc (Botoşani).

Arbitru de rezervă: Cristian Georgescu (Bucureşti).

Observatori: Augustus Constantin (Rm. Vâlcea) şi Mircea Bucur (Tg. Mureş).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043