U Craiova 1948 – FC Petrolul/Dorința de confirmare!

Cu șapte puncte obținute în ultimele trei etape, Petrolul și-a croit drum către prima jumătate a clasamentului și speră să-și confirme ascensiunea și după meciul de mâine, de la Târgu Jiu, cu U Craiova 1948. Partida va începe la ora 21.00, fiind transmisă de către DigiSport, Prima TV și OrangeSport.

Parcursul bun din ultimele trei etape îndeamnă la optimism dar, în egală măsură, și la precauție, „lupii” fiind conștienți de faptul că vor întâlni, mâine, un adversar redutabil. „Este un nou meci cu o echipă importantă, care, la acest moment, joacă un fotbal foarte bun. Ne așteaptă, așadar, o deplasare și lungă, și dificilă, și îmi doresc din tot sufletul să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv”, a prefațat antrenorul Nicolae Constantin duelul de la Tg. Jiu.

„Craiova are și un antrenor care a demonstrat, în ultimele sezoane, că poate construi o formație cu un joc spectaculos. Au un joc bun colectiv, pleacă de la portar cu construcția și ajung, de multe ori, la finalizare, deci e clar că sunt lucruri pregătite, nu întâmplătoare. În plus, dau și golgheterul campionatului, pe Compagno, cel care a înscris de cinci ori în acest sezon și, normal, va trebui să fim foarte atenți la el”, a detaliat tehnicianul „galben-albaștrilor”. „Trebuie să fim foarte bine organizați. Nu o să ne deschidem, ca să fim surprinși, pentru că am făcut asta în deplasarea cu UTA, de exemplu, am fost taxați și nu am mai reușit să ne revenim”, a mai afirmat Nicolae Constantin, cel care își va ispăși, la Târgu Jiu, cea de-a doua și ultima etapă de suspendare.

La rândul său, Octavian Vâlceanu, cel care a „închis” poarta în ultimele două partide, în care petroliștii n-au primit gol, a spus că „mergem la Tg. Jiu după ce am obținut trei rezultate pozitive și ne dorim să continuăm această serie. Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă care produce un fotbal de calitate, care e preocupată să joace, dar suntem conștienți de asta și cred că avem armele necesare să contracarăm acest lucru”. Vâlceanu nu se teme de forța ofensivă arătată de olteni în primele etape. „O echipă cu opt goluri marcate este, clar, una ofensivă. Dar, lucrăm zi de zi la antrenamente ca să putem domina careul nostru în fața oricărui adversar și, cu siguranță, vom fi pregătiți”, a adăugat goalkeeperul „lupilor”, cel care a dezvăluit și sentimentul trăit după venirea la Ploiești. „Petrolul te face să te simți fotbalist și cred că oricine își dorește să evolueze aici”.

După cinci etape scurse din acest sezon, U Craiova și FC Petrolul sunt aproape vecine de clasament, ocupând locurile 8 și 10, ambele cu același număr de puncte, 7. Diferența se face, deocamdată, la golaveraj, acolo unde oltenii +2, față de -1 al formației noastre. Ultima confruntare directă s-a consumat în toamna anului trecut, atunci când, în „16”-imile Cupei României, U Craiova s-a impus la limită, pe „Ilie Oană”, cu scorul de 1-0.

Partida de mâine va începe la ora 21.00 și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Marcel Bîrsan (București) – Mircea Grigoriu (București) și Mihai Marius Marica (Bistrița). Arbitru VAR: Radu Petrescu (București). Arbitru AVAR: Petruța Iugulescu (Buftea). Rezervă: Kovacs Szabolcs (Carei). Observatori: Marian Dorobanțu (Buzău, pentru arbitraj) și Romulus Gabor (Hunedoara, pentru organizare).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043