Un singur obiectiv: victoria!

FC Petrolul – AFCM Alexandria! Nu putem vorbi despre un derbi, tradiţia şi palmaresul celor două combatante nu ar justifica această titulatură, ci doar despre un meci important, a cărui miză de moment o reprezintă şefia seriei a treia din cel de-al treilea eşalon. Meciul de mâine, de pe „Ilie Oană”, va începe la ora 18.15, iar „lupii” sperâ să aibă de partea lor un stadion cât mai plin, care să-i poarte către cea de-a şaptea victorie din campionat.

Fără punct pierdut până acum, Petrolul şi Alexandria sunt, fără îndoială, principalele candidate ale luptei pentru promovare. Mâine vom avea şi un prim duel direct, unul care va contura, într-o bună măsură, tabloul acestui tur de campionat. „Ne-am pregătit foarte bine pentru acest joc. Avem tonus, avem încredere şi vom aborda meciul de mâine cu mult entuziasm. Ştim că vom întâlni o echipă aflată pe val, care a jucat foarte bine în acest campionat şi care îşi doreşte să promoveze, chiar dacă, prin anumite declaraţii voalate, cei de la Alexandria susţin că ar fi un vis pentru ei să joace, în sezonul următor, în eşalonul superior”, a declarat antrenorul principal al „galben-albaştrilor”, Octavian Grigore. „Mâine va fi un joc interesant, în care vom pune toate cunoştinţele noastre, toate aptitudinile noastre, în slujba echipei, pentru a obţine ceea ce ne dorim cu toţii, anume victoria. Îmi doresc ca stadionul să fie plin, ca oamenii din tribună să susţină echipa, să fie alături de ea, să ne încurajeze. Aceşti copii au nevoie de ajutorul tribunei!”, a continuat tehnicianul petroliştilor.

Profitând de retragerea din campionat a celor de la Urban Titu, petroliştii au avut pauză în etapa trecută, însă acest lucru nu i-a deranjat. „Am avut o pauză activă, prin antrenamente, şi am putut să pregătim foarte corect şi minuţios partida de mâine. Aşa că putem spune că au existat şi părţi bune ale faptului că nu am jucat în ultima etapă. Apoi, urmează o serie de jocuri importante, cel de la Saelele, o altă echipă care vizează promovarea, şi, imediat, cu Mioveniul în Cupa României, competiţie în care ne dorim să mergem mai departe şi să avem posibilitatea de a întâlni un adversar titrat”, a mai spus Octavian Grigore, cel care nu va putea conta, nici la jocul cu AFCM Alexandria, pe serviciile mijlocaşului Alexandru Puchea. „El are o problemă mai veche, legată de anumite dureri la coloana vertebrală. Este ieşit de ceva vreme din ciclul de pregătire, se află în perioada de tratament şi îl aşteptăm să revină cât mai curând la antrenamente. În ceea ce-l priveşte pe Claudiu Tudor, şi el a stat ceva vreme, a făcut un tratament de durată, prin care să fie sigur că nu va suferi o recidivă, iar când o să fie 100% apt, atunci o să revină pe teren”, a conchis Tavi Grigore.

La rândul lor, şi jucătorii sunt cât se poate de concentraţi şi de conştienţi de importanţa jocului de mâine. „Am pregătit foarte bine meciul şi, evident, ne-am propus să câştigăm, aceste este singurul nostru obiectiv. Pentru noi, fiecare partidă este foarte importantă, indiferent cu cine jucăm abordăm meciul la victorie. Suntem cu toţii conectaţi la importanţa întâlnirii, trebuie să fim uniţi, să ne dăm viaţa pe teren şi să înţelegem că suntem la o echipă de mare tradiţie, iar rolul nostru este acela de a readuce Petrolul acolo unde îi este locul”, a fost de părere Jean Prunescu, „căpitanul” din ultimele meciuri disputate de către „găzari”. Iar unul dintre mezinii lotului, juniorul Alexandru Saim Tudor, este, la rândul său, extrem de optimist. „Ne-am antrenat la capacitate maximă în această perioadă nu-mi fac probleme pentru cele trei puncte. Consider că avem o echipă foarte bună şi, privind jocul de mâine prin prisma pregătirii din această săptămână, pot să spun că sunt sigur de victorie!”, a declarat Saim Tudor.

Jocul de mâine va începe la ora 18.15, casa de bilete a stadionului „Ilie Oană” fiind deschisă de la ora 09.00 şi până în apropierea fluierului de start. Confruntarea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Florin Andrei (Tg. Mureş) – Florin Pucheanu (Ulmi-Dâmboviţa) şi Cosmin Vatamanu (Bucureşti), observatori fiind delegaţi Florin Ungureanu (Bacău, pentru arbitraj) şi Sorin Cojocaru (Bucureşti, pentru organizare).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043