UTA Arad – FC Petrolul/Totul pentru un vis care prinde contur!

Cu patru etape rămase de disputat din sezonul regulat, meciul de sâmbătă, de la Arad (ora 14.00), vine, practic, ca o finală în lupta pentru play-off. „Lupii” au urcat, săptămâna trecută, pe locul șase și au nevoie de un rezultat pozitiv pentru a ține UTA la distanță și pentru a-și deschide, astfel, și mai larg ușa către zona de top a ierarhiei.

Odată cu scurgerea etapelor și cu apropierea liniei de finish a primei părți a sezonului, petroliștii nu se mai feresc să vorbească tot mai apăsat despre o calificare în faza play-off a Superligii, cu atât mai mult cu cât au ajuns în postura în care, practic, depind doar de ei să-și păstreze locul din clasament. „Suntem în fața unui meci special, pentru că punctele puse în joc au, pot spune, o dublă însemnătate, iar o victorie la Arad ne-ar aduce mult mai aproape de visul nostru, al vestiarului, acela de a fi între primele șase echipe ale campionatului. Nu este o presiune pentru noi, ba, din contră, chiar ne place să jucăm cu ea, ci este o realitate, pentru că am ajuns în această poziție pe forțele echipe. E clar că ne așteaptă un meci dificil, va și și un stadion plin, dar avem încredere că ne putem întoarce cu puncte de la Arad”, a admis Florin Pîrvu, tehnicianul aflându-se, înaintea acestui meci extrem de important, într-o poziție mai puțin fericită, în condițiile în care nu poate conta pe patru jucători. Paul Papp,  Bart Meijers și Ismael Diomande sunt suspendați, în vreme ce Doua abia ce a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi, iar absența sa va fi una de mai lungă durată.

„Nu vreau să ne plângem, de aceea nici n-am vrut să comentez foarte mult această situație, pentru că eu sunt convins că jucătorii care îi vor înlocui pe cei absenți o vor face foarte bine. E clar că ne-am gândit și la un plan B, în ceea ce privește o eventuală schimbare a sistemului de joc, dar asta vom vedea sâmbătă, la meci”, a continuat Pîrvu, înainte de a trage concluzia finală. „Respectăm fiecare adversar, indiferent cu cine jucăm, dar nu ne este teamă de nimeni! Mentalitate noastră este foarte clară, pregătim și jucăm toate meciurile la victorie”.

Despre confruntarea cu UTA a vorbit și kosovarul Albin Berisha, cel care, chiar la debutul în „galben-albastru”, a marcat golul decisiv al confruntării cu Politehnica Iași. „M-am simțit foarte bine în acel joc, am câștigat și asta ne ține motivați și pentru următoarea partidă. Suntem concentrați, dar nu simțim vreo presiune, ci vom căuta să dăm tot ce avem mai bun și să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv acasă. Desigur că mi-aș dori să înscriu din nou, sunt atacant și asta îmi e meseria, dar cel mai important este să-mi ajut echipa, și asta îmi doresc în primul rând”, a spus Berisha.

Duelul dintre două dintre cele mai titrate formații ale provinciei, care au strâns, împreună, 10 titluri naționale, ajunge, astfel, la episodul cu numărul 52 derulat pe prima scenă fotbalistică a țării. Bilanțul este unul echilibrat, fiecare echipă trecându-și în cont câte 21 de victorii, în vreme ce zece jocuri s-au terminat la egalitate. În tur, s-a încheiat nedecis 0-0, iar ultimul duel disputat pe terenul „Bătrânei Doamne” a fost tranșat de către gazde, scor 2-0, în debutul stagiunii precedente. Ce va fi sâmbătă rămâne de văzut, dar, cu toții, trebuie să credem într-un rezultat pozitiv al echipei noastre, unul care să ne așeze pe drumul potrivit către play-off.

 

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043