UTA – FC Petrolul 1-0/Meci bun, dar punctele au rămas la Arad!

Duelul de la Arad, unul de la care se aștepta să le dea ambelor echipe linia în ceea ce privește viitorul pe termen foarte scurt, să le confirme sau nu aspirațiile pentru o calificare în play-off, s-a încheiat cu victoria gazdelor de UTA. Un meci în care unii, adică petroliștii, au fost „responsabili” cu ratările, iar ceilalti cu… golul, singura reușită venind în prelungirile primei reprize, atunci când De Freitas (45+1) a stabilit destinația celor trei puncte puse în joc.

Petrolul n-a făcut deloc un meci rău la Arad, de unde, însă, din pacate, a trebuit să se întoarcă cu mâna goală. Dar, după cum au decurs lucrurile pe parcursul celor 90 de minute, se poate spune că echipa lui Florin Pîrvu a pierdut, paradoxal, la capătul uneia dintre cele mai consistente prestații pe care le-a avut, cel puțin în plan ofensiv, în deplasare, în această stagiune, în condițiile în care a dominat clar jocul și și-a creeat destule ocazii de gol. Doar că, de această dată, n-a dat dovadă și de pragmatism, sau măcar de un plus de luciditate în momentele favorabile, iar una dintre puținele erori defensive, cea venită în prelungirile primei reprize, a atârnat decisiv în stabilirea rezultatului final.

Aminteam de ocaziile mari ale „lupilor”. În prima repriză, Berisha (17) a șutat excelent, de la 20 de metri, mingea l-a depășit pe Iacob, dar a lovit bara din stânga portarului arădenilor! Tot în prima jumătate, Ișfan (31) a găsit un culoar pe stânga, a pătruns în careu, dar n-a plasat suficient de bine balonul, care s-a dus la o jumătate de metru pe lângă colțul lung! După reluare, pe fondul unui joc desfășurat aproape în întregime în partea de teren a gazdelor, Grozav (66) și Bratu (69) s-au lovit de paradele lui Iacob, iar atunci când „căpitanul” gazdelor a greșit, cum s-a întâmplat la o iesire hazardată dintre buturi, a fost salvat de un coechipier, care a respins, din fața liniei, mingea trimisă spre poartă de către Berisha (88)!

În schimb, UTA a tras lozul câștigător chiar înainte de pauză, atunci când De Freitas (45+1) a urmărit o minge respinsă de Zima, după o lovitură liberă de pe stânga, împingând-o, din apropiere, în plasă. Suficient pentru ca „Bătrâna Doamnă” să pună mâna pe toate cele trei puncte, să urce pe locul șase și să-și alimenteze, astfel, speranțele pentru play-off.

Urmează o săptămână de „foc”, cu două meciuri în decurs de doar trei zile, serie la capătul căreia, probabil, vom avea răspunsuri mult mai clare în ceea ce privește acest final de sezon regulat. Joi, de la ora 18.30, ne revedem pe „Ilie Oană”, pentru confruntarea cu Universitatea Craiova, pentru ca duminică, de la ora 20.30, să mergem pe „Arena Națională”, acolo unde ne va aștepta întâlnirea cu FCSB.

Foto: Ciprian Petcuț.

UTA Arad – FC Petrolul 1-0 (1-0)

Marcator: De Freitas (45+1).

UTA: Iacob (cpt) – Căpușă, Stolnik, Benga, Diogo Costa – De Freitas, C. Mihai (76 David), Fabry (59 Morar) – Micovschi (76 Lopes Varela), Luckassen (59 Tudorie), Omondi (90+5 Pedro Almeida). Antrenor: Mircea Rednic.

Petrolul: Zima – Dumitriu (76 D. Radu), Garutti, Huja, Țicu (cpt) – Hanca (60 Irobiso), Seto (85 Jyry) – Musi (60 Bratu), Jair, Ișfan (60 Grozav) – Berisha. Antrenor: Florin Pîrvu.

Cartonașe galbene: Benga (49), A. David (90+3), Tudorie (90+7)/Berisha (25), Țicu (56).

Au arbitrat: Marian Barbu – Raul Ghiciulescu și Stelian Slabu.

Rezervă: Marius Omuț.

Arbitru VAR: Szabolcs Kovacs.

Arbitru AVAR: Ioan Alexandru Corb.

Observatori: Zoltan Szekely (arbitraj) și Ioan Mărginean (organizare).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043