VAR-ul ne-a luat, VAR-ul le-a dat!

Pierdem, pe „Ilie Oană”, la revenirea în primul eșalon! Un 0-1 în fața Voluntarului, conturat după un penalti pe care Florea l-a transformat în chiar prelungirile întâlnirii!

Peste 10.000 de oameni au fost prezenți, aseară, la debutul Petrolului în Superliga și au sperat, vreme de aproape 90 de minute, într-o victorie care să marcheze așa cum se cuvine revenirea în elita fotbalului românesc, după șase ani de exil. Au avut motive să fie încrezători, pentru că jocul elevilor lui Nicolae Constantin le-a dat speranțe, dar, finalmente, lucrurile s-au așezat altfel, și chiar s-ar putea spune că deloc în conformitate cu modul în care s-au derulat ostilitățile pe teren.

„Ilie Oană” a erupt după 22 de minute, la șutul lui Dumitriu, de la 18 metri, ce l-a învins pe Popa, însă bucuria a durat doar 3-4 minute. VAR-ul a intervenit, centralul Găman a mers la marginea terenului să revadă faza și, într-un târziu, a decis să anuleze reușita, considerând că Ivanovski, aflat oarecum pe direcția portarului, l-ar fi derutat pe Popa! Ofsaid? Da, a zis Găman! Nu, au spus-o alții! Până la urmă, genul de fază care pare să fi învins și VAR-ul, dar cert este că tabela a rămas nemodificată, iar Petrolul n-a avut șasa să ducă jocul pe un făgaș ce i-ar fi fost clar favorabil.

„Găzarii” au dominat până la pauză, și-au trecut în cont câteva situații bune, dar portarul Popa a fost bine plasat de fiecare dată. Au atacat și după reluare, însă lui Tamaș i-au lipsit câțiva milimetri ca să împingă în plasă centrarea lui Bratu (64), și totul părea să se îndrepte, până la urmă, către un rezultat „alb”. Doar că a venit minutul 86, atunci când, după un duel aerian între Tamaș și Armaș, purtat la 8 metri de buturile lui Avram, centralul Găman a văzut un fault comis de fundașul Petrolului! A indicat punctul cu var, decizia i-a fost confirmată de verificarea VAR, așa încât Florea (90) a avut posibilitatea să transforme penaltiul și să trimită toate cele trei puncte în contul Voluntariului!

Așa s-a scris istoria (re)debutului. Un joc bun, un rezultat nefericit, dar supărarea trebuie să treacă repede. Petrolul nu i-a fost deloc inferioară finalistei ultimei ediții a Cupei României, echipă care a jucat și în play-offul stagiunii trecute a Ligii 1! Urmează Aradul și, de ce nu, speranțe pentru primele puncte obținute în acest campionat.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

FC Petrolul – FC Voluntari 0-1 (0-0)

Marcator: Florea (90, penalti).

FC Petrolul: Avram – Meijers, Tamaș, Huja – Pashov, Dumitriu (71 Jair), Seto (58 Cebotaru), Țicu (cpt) – Cioiu (58 Bratu), Ivanovski, Grozav (86 Măzărache). Antrenor: Nicolae Constantin.

FC Voluntari: Popa – Ricardinho, Matricardi, Armaș – Cr. Costin, Meleke (70 Tavares), Droppa (60 Răduț), Rață (81 Merloi), Vlad – Nemec (60 Florea), Lopes. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Au arbitrat: George Găman – Adrian Popescu și Stelian Slabu.

VAR: Viorel Flueran

AVAR: Valentin Avram

Rezervă: Iulian Dima

Observatori: Constantin Stătescu și Augustus Constantin.

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043