Victorie clară în fața Iașului/ Mergem în „sferturile” Cupei!

Primul meci oficial din 2021 ne-a adus calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, după o victorie spectaculoasă obținută în fața prim-divizionarei ACSM Politehnica Iași! A fost 3-0 la capătul celor 90 de minute, golurile formației noastre fiind marcate de către Romario Moise (17), Valentin Țicu (45+1) și Vasile Buhăescu (55).

Petrolul a avut, în această seară, ocazia perfectă să demonstreze că are față de Liga 1. Și nu a ratat-o, echipa lui Viorel Moldovan reușind un meci excelent în fața unei prim-divizionare, ACSM Politehnica Iași, fie ea și ocupanta ultimului loc a eșalonului de elită, și a acces, astfel, între cele mai bune opt formații ale Cupei României!

Calificarea a fost rezolvată, practic, încă din primele 45 de minute. După un start echilibrat, „lupii” au „mușcat”, prima dată, pe un contraatac, atunci când Buhăescu i-a pasat în adâncime lui Nir Lax, mijlocașul israelian a ajuns mai repede la minge decât portarul Ianoș Brînză și, din ricoșeu, MOISE (17) s-a trezit singur cu poarta goală, poziție din care nu putea rata: 1-0!

Iașiul a căutat replica, dar atacurile sterile ale moldovenilor au fost pradă ușoară pentru defensiva „găzarilor”, și finalul primei părți a adus desprinderea Petrolului pe tabela de marcaj. ȚICU a bătut, înșelător, o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral dreapta, iar balonul, după ce a traversat careul, s-a dus la colțul lung, păcălindu-l, încă o dată, pe Brînză: 2-0!

Cu două goluri avantaj la pauză, Petrolul era, practic, cu un picior în sferturile de finală, dar asta nu i-a oprit pe „lupi” să confirme prestația solidă din primele 45 de minute. Iar golul trei trei a venit după o fază de toată frumusețea, începută de puștiul Mihai Constantinescu, cel care a scos doi adversari din joc cu un dribling superb, în marginea din dreapta a suprafeței de pedeapsă, continuată de Romario Moise, cu o pasă în fața porții, și finalizată de devierea decisivă a lui VASILE BUHĂESCU: 3-0!

Acesta a fost și scorul final, unul care ne asigură cel puțin încă un meci în Cupa României. Urmează, acum, două săptămâni de pauză, până când se vor relua și partidele contând pentru eșalonul secund. În prima etapă din 2021, Petrolul va juca pe „Ilie Oană”, cu Metaloglobus București, cel mai probabil marți, 23 februarie, de la ora 19.00.

 Foto: Răzvan Păsărică, Cristi Stavri (www.sportpictures.eu)

FC Petrolul Ploiești – ACSM Politehnica Iași 3-0 (2-0)

Marcatori: Moise (17), Țicu (45+1), Buhăescu (55)

FC Petrolul: Kitanov – Bărboianu (26 Olaru), Lică, Meijers, Țicu – Lax, Roige (cpt) – Constantinescu (68 Saim Tudor), Moise (68 Ekollo), Vajushi (82 Mitrea) – Buhăescu (82 Balint). Antrenor: Viorel Moldovan.

Politehnica: Brînză – Cană (46 Bușu), Popa, Baxevanos (44 Gaitan), Lopes Cabral – Vanzo (46 Dylan Flores), de Iriondo, Passaglia (cpt) – Vega (62 Zajmovic), Zaharia (62 Onea), Calcan.

Au arbitrat: Rareș George Vidican (Satu Mare) – Ciprian Florin Danșa (Satu Mare) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj Napoca).

Arbitru de rezervă: Andrei Florin Chivulete (București)

Observatori: Bogdan Zanfirescu (Vaslui) și Mihai Andrieș (București).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043