Victorie clară la Chiajna

Petrolul s-a impus cu 2-0 în deplasarea cu Concordia Chiajna II, continuându-şi, astfel, parcursul fără greşeală din acest sezon. Golurile celei de-a şasea victorii din campionat au fost marcate de Arnăutu (45+1, penalti) şi D. Gheorghe (80), „găzarii” împărţind, şi după această etapă, prima treaptă a clasamentului cu FCM Alexandria.

Pe sinteticul de la Chiajna, „lupii” au avut prima oportunitate a meciului, atunci când Arnăutu (10) a reluat, cu capul, după o centrare a lui Velisar, iar mingea a întâlnit transversala, dar Chiajna a echilibrat jocul la centrul terenului şi, chiar dacă nu s-a apropiat mai deloc periculos de buturile lui Bolboaşă, a izbutit, în schimb, să împiedice construcţia ploieşteană, astfel încât elevii lui Tavi Grigore n-au mai beneficiat de prea multe oportunităţi. A mai fost o lovitură de cap a lui Ciocâlteu (38), la care balonul a ocolit transversala, iar prima repriză părea să se îndrepte spre un rezultat „alb”. A venit, însă, primul minut al prelunigirilor, atunci când, la un şut al lui Ciocâlteu, mingea l-a lovit în mână pe Georgescu, iar ARNĂUTU (45+1) n-a ratat de la punctul cu var, aducându-le petroliştilor oxigenul necesar chiar înainte de intrarea la cabine.

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici în partea secundă, Chiajna fiind chiar un pic mai curajoasă şi mai periculoasă, la acţiunile lui Ciobanu (62 – şut din lateral stânga, puţin pe lângă colţul lung) şi Odobeanu (66 – pătrundere pe dreapta şi un şut de la 10-12 metri, blocat foarte bine de către Bolboaşă). În replică, D. GHEORGHE (80) putea închide meciul, dar, după o cursă pe stânga, a şutat în piciorul lui Isvoranu, însă tot el a adus, în cele din urmă liniştea, cu patru minute înainte de final, atunci când a profitat de o gafă a defensivei gazdelor şi a împins balonul în poarta goală.

Petrolul s-a impus, astfel, cu 2-0, şi, cu 18 puncte din tot atâtea posibile, îşi continuă parcursul de regularitate din campionat. Următorul meci va fi marţi, la Borcea, în Cupa României, după care urmează o pauză în weekend, dată fiind retragerea celor de la Urban Titu, şi, mai apoi, confruntările cu FCM Alexandria (acasă) şi Voinţa Tr. Măgurele (deplasare), cele care, foarte probabil, vor trasa şi configuraţia clasamentului la finalul turului de campionat.

Concordia Chiajna II – FC Petrolul Ploieşti 0-2 (0-1)

Marcatori: Arnăutu (45, pen), D. Gheorghe (86).

Concordia II: Isvoranu – Săftescu, Dobrosavlevici, Georgescu, Ciortan – Novacek (cpt) – Răsdan, Radu, Ghiţă (56 Odobeanu), Rogoveanu – Ciobanu. Antrenor: Mugur Cornăţeanu.

FC Petrolul: Bolboaşă – Catană, Prunescu (cpt), Antoche, Velisar – Chindriş, Olaru (89 Lambru) – Şaim, Ciocâlteu (72 D. Gheorghe), N. Popescu (88 Frîncu)  – Arnăutu (59 Păun). Antrenor: Octavian Grigore.

Au arbitrat: Bolgdan Ionuţ Anghelinei (Galaţi) – Alexandru Midvichi (Bucureşti) şi Răzvan Negoiţă (Brăila). Observatori: Mihail Ghiberdel (Piteşti) şi Roxana Cernea (Bucureşti).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043