Victorie cu Farul în testul de la Brașov

Primul test cu adevărat solicitant al verii s-a încheiat cu o victorie pentru elevii lui Nae Constantin, învingători în fața prim-divizionarilor de la Farul Constanța. În meciul disputat, astăzi, la Brașov, petroliștii s-au impus cu 1-0, prin golul mezinului lotului, David Ilie (75).

Aflați aproape de finalul primei săptămâni a cantonamentului de la Ploiești, “lupii” s-au deplasat, astăzi, la Brașov, pentru un joc de verificare cu Farul Constanța, echipa lui Gheorghe Hagi încheindu-și, cu această ocazie, stagiul montan. Iar faptul că “marinarii” se află într-un moment mult mai avansat al pregătirilor s-a văzut în prima jumătate de oră, una în care Farul a controlat ostilitățile și a avut o primă șansă importantă, după o lovitură de cap expediata de catre Artean (23), la care Pârvulescu a salvat de pe linia porții.

Treptat, “lupii” au echilibrat duelul și, spre finalul primei părți, au trecut, la randul lor, pe lângă deschiderea scorului. Măzărache (29) s-a lansat într-o cursă pe dreapta, a lobat mingea peste Dur-Bozoanca, dar Mladen s-a repliat și a respins din fața porții, iar faza s-a repetat, până la un punct, cu două minute înainte de pauză, atunci când mingea șutata de atacantul petroliștilor a deviat, din Mladen, in blocajul portarului constănțean.

După reluare, elevii lui Nae Constantin au fost din ce în ce mai prezenți în ofensivă, dar Olaru (60 – lovitură de cap, prinsă de Dur-Bozoanca), Boțogan (63 – șut de la 18 metri, puțin pe lângă bara din dreapta,  după o minge așezată cu călcâiul de către Diarra) și Diarra (65 – șut, din careu, pe lângă poarta goală!) n-au reușit să concretizeze situațiile avute. Golul a venit, până la urmă, cu un sfert de oră înainte de final, atunci când Țicu a centrat, de pe stânga, pentru reluarea decisivă reușită, din marginea careului mic, de unul dintre cei mai tineri componenți ai lotului “lupilor”, David Ilie (16 ani), cel care a stabilit, astfel, soarta partidei.

Petrolul câștigă, așadar, în fața unui adversar redutabil și obține o victorie importantă pentru moralul unor tineri jucători, în condițiile în care Nae Constantin a folosit patru “underi” titulari (Pârvulescu, Oprea, Licsandru, Bratu), și alți șapte după pauză (Niță, Constantinescu, Boțogan, Nițescu, Ilie, Enache, Nicolae)! De altfel, cu excepția celui de-al treilea portar, Jercălău, tehnicianul “galben-albaștrilor” a rulat întreg efectivul pe care l-a avut la dispoziție pentru această deplasare, singurul jucător rămas la Ploiești, din cauza unor probleme medicale, fiind Armando Vajushi.

După meciul de la Brașov, „lupii” s-au întors la Ploiești, continuându-și programul de pregătire în regim de cantonament.

Foto: www.sportpictures.eu

Petrolul Ploiești – Farul Constanța 1-0 (0-0)

 Marcator: D. Ilie (75).

Petrolul (repriza 1): Avram – Pârvulescu, Meijers, Manolache, Oprea – Licsandru, S. Pană – Bratu, Buia, Saim Tudor – Măzărache.

Petrolul (repriza 2): Cebotari – Niță, Lică, Huja, Țicu – Cebotaru, Olaru – Constantinescu, Boțogan (67 Ilie) , Nițescu – Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.

Farul: Dur-Bozoanca – Larie, Artean (40 Popescu), Mladen – Dussaut, Mălăele, Bodișteanu, De Nooijer – Ely Fernandes, Chițu, Rădăslăvescu. După pauză au mai jucat Lazăr, Dobrosavlevic, Romario Pires, Pitu, Danuleasa, Enes Sali, Petre. Manager tehnic: Gheorghe Hagi.

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043