Victorie în testul cu Gloria Buzău

Petrolul a câștigat jocul test disputat, astăzi, pe arena divizionarei secunde Gloria Buzău, scor 2-1, toate cele trei goluri fiind marcate pe parcursul reprizei a doua.

Cum Superliga s-a aflat în pauză în acest weekend, „lupii” au profitat și au susținut o repetiție utilă, pe terenul uneia dintre formațiile cu pretenții ale eșalonului secund. Iar meciul cu Gloria i-a solicitat pe elevii lui Florin Pîrvu, cei care, după o primă repriză „albă”, s-au văzut conduși în partea a doua, reușind însă, apoi, în decurs de doar șapte minute, să răstoarne situația în favoarea lor.

Petroliștii au trimis de două ori mingea în poarta adversă și în prima repriză, de fiecare dată prin Mihai Roman (3 și 40), însă, în ambele situații, fanionul asistentului a indicat faptul că atacantul „galben-albaștrilor” se afla în poziție de ofsaid. Dar, marea ocazie a primei părți a fost trecută în dreptul amfitrionilor, atunci când Andreas Mihaiu (36) a rămas singur cu Zima, portarul ceh s-a opus cu un reflex formidabil, mingea a revenit la jucătorul Gloriei, însă Huja a plonjat la sacrificiu și s-a opus golului!

După pauză au apărut și golurile, acelea care să se și contabilizeze în statistica întâlnirii. Gloria a deschis scorul prin Cristi Dumitru (64), cel care, pătruns singur în careu, a plasat balonul pe lângă Gavrilaș, dar Petrolul a egalat repede, Țicu (70) păcălindu-l pe Haymamba cu un șut la colțul scurt, expediat dintr-o lovitură liberă executată din lateral dreapta, aproape de linia de tușă! La scurt timp s-a făcut 2-1, după ce Mitrov (77) a urmărit un balon respins de către Haymamba, la un șut al lui Petrovic, și a reluat, de la 9-10 metri, lateral stângă, în vinclul opus!

În meciul din „Crâng”, Florin Pîrvu a rulat aproape tot lotul pe care îl are la dispoziție, absenți fiind cei trei jucători români convocați la loturile reprezentative, Alex Musi, Mihnea Rădulescu și Iustin Răducan, dar și Georgi Abuashvilli, fotbalistul georgian fiind chemat, de urgență, la reprezentativa „U21” a țării sale. De asemenea, au lipsit și Seto Takayuki și Ismael Diomande, cei doi acuzând probleme medicale după ultimul meci de campionat.

Pentru echipa noastră urmează, în Superliga, meciul cu Universitatea Craiova, ce se va disputa duminică, în Bănie, de la ora 18.00.

Foto: Aurelian Trifan.

Gloria Buzău – FC Petrolul 1-2 (0-0)

Marcatori: Cr. Dumitru (64)/Țicu (70), Mitrov (77).

Gloria: Greab – Ferraresso, Wiktorski, Patapis, Sălceanu – Ionuț Şerban (cpt.) – V. Angelov, Pervan, Mihaiu – Golan, Radic. Au mai jucat: Haymamba – Sg. Pîrvulescu, Pashov, Nadolu, Dobrosavlevici, Mat. Tănasă, Brîncoveanu, Georgiev, Cr. Dumitru, Guiu, R. Zamfir
Antrenor: Andrei Prepeliţă.

FC Petrolul: Zima (46 Gavrilaș) – Papp (46 Garutti), Meijers (cpt) (46 Pedro), Huja (71 A. Dumitrache) – Doua (46 Dumitriu), Hanca (46 Vraciu), Jair (46 Mitrov), Jefferson (60 Constantinescu), D. Radu (46 Țicu) – Roman (60 Petrovic), Grozav (60 Omrani). Antrenor: Florin Pîrvu.

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043