Victorie în ultima verificare a verii: 3-1 cu Metalul Buzău!

Petrolul a disputat, astăzi, un nou meci de pregătire, în compania unei alte formații de eșalon trei, Metalul Buzău. „Lupii” s-au impus cu scorul de 3-1 (2-1), golurile fiind marcate de către Mirza Halvadzic, Mihai Nițescu și Mario Bratu.

Viorel Moldovan a profitat de ultima verificare de dinaintea startului sezonului pentru a vedea la lucru câțiva jucători noi pe care i-a avut în probe în această vară. Astfel, în formula de start a „lupilor” și-au făcut apariția fundașul central Harallamb Qaqi (26 ani, ultima dată în Cipru, la Alki Oroklini), jucător născut în Albania dar având și cetățenie greacă, mijlocașul suedez Mirza Halvadzic (24 ani, ultima dată la BK Lunds) sau mijlocașul moldovean Eugen Zasavitschi (27 ani), la fel cum s-a consemnat și debutul fundașului stânga belgian Joeri Poelmans, cel care, după cum se știe, a semnat deja un angajament cu „galben-albaștrii”.

Iar unul dintre noii veniți a deschis scorul în chiar debutul întâlnirii, Halvadzic (4) înscriind cu un șut excelent, expediat de la 25 de metri, în vinclul din stânga portarului buzoienilor. Apoi, Mihai Nițescu (27) a punctat pentru 2-0, propulsând balonul, din marginea careului mare, lângă bara din stânga, dar, până la pauză, Metalul a redus din handicap, Bardaș (37) stabilind scorul primei reprize: 2-1.

După reluare, Bratu (61) a refăcut diferența de două lungimi, tânărul mijlocaș al „lupilor” surprinzându-l pe portarul oaspeților cu o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral dreapta, executată la colțul scurt.

Petrolul a început disputa cu un „11” alcătuit din Lungu – Ben Levy, Ad. Nicolae, Qaqi, Poelmans – Zasavitschi  – Constantinescu, Halvadzic, Nițescu, Bratu – Bucur, pentru ca, în partea secundă să mai intre Alexandru Dumitru, un mijlocaș născut în 2001, care și-a făcut junioratul în Spania.

După testul de astăzi, petroliștii intră pe ultima linie dreaptă a pregătirilor în vederea startului noului sezon, marți, de la orsa 19.30, urmând să primească vizita „marinarilor” de la Farul Constanța, în etapa de debut a stagiunii 2020-2021 a Ligii 2.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043