Victorie la final de campionat

FC Petrolul a încheiat cu o victorie ediția 2020-2021 a Ligii 2, impunându-se în ultimul meci al sezonului, disputat pe „Ilie Oană”, în fața lui Aerostar Bacău. „Lupii” au câștigat cu 2-0 (0-0), grație „dublei” lui Vasile Buhăescu (59, 61)

Ultima apariție din acest sezon a adus, automat, și un aer de vacanță prematură pe „Ilie Oană”. Nici măcar consolarea unei revanșe în fața Aerostarului, sau miza palidă a ocupării primei poziții în grupa de play-out n-au părut să fie elementele care să-i mobilizeze pe elevii lui Octavian Grigore, cei care au fost ținuți în șah, vreme de o oră, de o echipă a Bacăului împăcată de multă vreme cu ideea retrogradării.

Astfel, prima repriză s-a jucat sub semnul echilibrului, cei doi Cebotari dintre buturi, Nicolai al Petrolului și Lucian al Aerostarului, având, fiecare, câte o intervenție bună. Prima trecută în contul portarului oaspeților, cel care a scos, de lângă bara din stânga sa, la șutul lui Buhăescu (15), iar a doua a moldoveanului ploieștenilor, la „bomba” lui Oteliță (38), deturantă în corner.

La pauză, Grigore a mutat cu Vajushi în locul lui Bratu, așteptând de la mijlocașul albanez să aducă un plus de creativitate în ofensivă, lucru care avea să se întâmple până la urmă. După ce Vraciu (52) le-a dat emoții petroliștilor, cu o cursă pe dreapta și un șut, din careu, peste transversală, iar Silviu Pană (54) a replicat cu un „trasor” de la 20 de metri, lateral stânga, ce a „explodat” în butul din stânga lui Lucian Cebotari, „lupii” aveau să tranșeze jocul în decurs de doar câteva secunde, cu „dubla” lui Buhăescu. Atacantul a deschis scorul în minutul 59, cu un șut din interiorul careului, după o pasă primită de la Vajushi, și l-a majorat două minute mai târziu, atunci când, profitând de un „assist” al lui Arnăutu, a plasat balonul pe lângă Lucian Cebotari!

Așa s-a scris povestea meciului care a închis un sezon ce trebuie repede uitat. Victoria de astăzi a echivalat cu adjudecarea primei poziții în Grupa B de play-out, altfel spus un neoficial loc 7-8 la finalul sezonului, mult prea departe, însă, de pretențiile, justificate, de promovare pe care le-a avut echipa noastră la începutul campionatului.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).

FC Petrolul Ploiești – Aerostar Bacău 2-0 (0-0)

Marcatori: Buhăescu (59, 61).

FC Petrolul: N. Cebotari – Olaru (cpt), Lică, Huja, Manolache – Constantinescu (78 Saim Tudor), Mondragon (73 Ekollo), S. Pană, Bratu (46 Vajushi) – Buhăescu (78 Balint), Arnăutu (73 Boțogan). Antrenor: Octavian Grigore.

Aerostar: L. Cebotari – Danale (69 Mureșan), Ardei, Chirilă, Alecsandru – Burlacu, Gavrilă (62 P. Popescu) – Ilie (87 Belciu), Zaharia, Oteliță (87 Tofan) – Vraciu (cpt). Antrenor: Mihai Ionescu.

Au arbitrat: Ovidiu Robu (Chitila) – Mihai Cantemir Constantin (Făgăraș) și Ionus Erchian (Medgidia).

Rezervă: Vasile Buzea (București).

Observatori: Dorinel Dincă (Călărași) și George Mihalache (Buzău).

Următorul meci

FC Voluntari vs FC Petrolul Ploiești

Stadion „Anghel Iordănescu”, Voluntari
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11737
21732
31730
41729
51725