Victorie la limită cu SR Brașov!

FC Petrolul a susținut, în această seară, ultimul test din cadrul cantonamentului de la Poiana Brașov, întâlnind formația de eșalon trei SR Brașov. „Lupii” s-au impus la limită, scor 1-0, cu un gol marcat, din penalty, în ultimul minut de joc, de către Sergiu Arnăutu.

La fel ca și în precedentele amicale, și în cel de astăzi Flavius Stoican a experimentat, încercând să-și facă o ultimă părere despre jucătorii aflați, în această perioadă, în teste. Astfel, cu excepția lui Marinescu, Cioinac și Walace, „11”-le de start a fost alcătuit din fotbaliști foarte tineri, iar debutul de meci le-a aparținut amfitrionilor, cei care au ratat o primă mare ocazie, prin D. Popa (5), al cărui șut expediat de la 16 metri a fost excelent deturnat în corner de către Apostolachi.

Continuarea le-a aparținut „lupilor”, cu două oportunități trecute în contul lui Mario Bratu (19 și 20), la cea din urmă tânărul mijlocaș trimițând în bara din stânga portarului gazdelor, însă la pauză s-a intrat fără ca tabela de marcaj să sufere vreo modificare. Și n-a lipsit mult ca și următoarele 45 de minute să se încheie fără gol, pentru că, pe fondul deselor modificări survenite în ambele tabere, și ritmul de joc a scăzut considerabil, amfitrionii apelând, în ultima parte a întâlnirii, și la câțiva jucători extrem de tineri.

În cele din urmă, aproape de final, Saim Tudor a fost faultat în marginea suprafeței de pedeapsă adverse, iar Sergiu Arnăutu a transformat fără emoții lovitura de pedeapsă, aducând, astfel, victoria petroliștilor.

„Găzarii” vor încheia sâmbătă stagiul de la Brașov, urmând ca, după doua zile libere, să se antreneze, marți, la Ploiești, iar o zi mai târziu să plece spre Turcia, pentru cel de-al doilea cantonament al acestei perioade.

Valentin Lazăr, (re)debut în tricoul „galben-albaștrilor”!

În meciul de la Brașov, pentru „lupi” a evoluat și Valentin Lazăr. Mijlocașul în vârstă de 29 de ani și-a încheiat angajamentul cu qatarezii de la Al Sailiya și s-a antrenat, în aceste zile, alături de elevii lui Flavius Stoican.

Foto: Bogdan Balas.

AS SR Brașov – FC Petrolul Ploiești 0-1 (0-0)

Marcator: Arnăutu (89).

AS SR: Maxim – Răducanu, Toader, Stoian, Dumbravă – Nicolau, Stângă, Enceanu – Danciu, D. Popa, H. Popa. Au mai jucat: Cășlariu – Pătrașcu, Renta, Stoian, Dragomir, Babeiu, Piko, Horhocea, Cenk, Vârtosu. Antrenor: Florin Stângă.

FC Petrolul: Apostolachi (30 Ailenei, 60 Bărbălău) – C. Costache (46 Saim Tudor), Walace, Cioinac, Manolache – Marinescu (cpt) (53 Neto), Cracea (26 Simionescu, 60 V. Lazăr) – June (60 Bărboianu), Bratu (53 Țicu), I. Stoica (46 Ștefănescu) – Nica (60 Arnăutu). Antrenor: Flavius Stoican.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043