Victorie şi spectacol: 4-0 cu “satelitul” Concordiei

Petrolul a tranşat de o manieră categorică jocul cu Concordia Chiajna 2, disputat, în această după-amiază, pe “Ilie Oană”. “Lupii” s-au impus cu scorul de 4-0, prin golurile marcate de către Nini Popescu (2), Ciocâlteu şi Arnăutu, desprinzându-se la cinci puncte de AFCM Alexandria, echipă ce a cedat, tot azi, pe teren propriu, 0-1 cu Flacăra Moreni!

Cu mai multe absenţe în formula obişnuită, cauzate de accidentări sau suspendări, Petrolul a propus un “11” oarecum inedit în duelul cu Concordia Chiajna. Romulus Ciobanu a aliniat o echipă de start substanţial schimbată faţă de precedentele confruntări, dar suflul nou adus cu această ocazie a fost de bun augur, pentru că “lupii” au obţinut o victorie concludentă, după un joc pe care l-au controlat de la un capăt la celălalt. Iar asta în condiţiile în care, de partea cealaltă, ilfovenii au apelat la 4-5 jucători obişnuiţi cu lotul echipei de Liga I, dar care n-au putut, nici ei, să se opună unui succes absolut meritat al “găzarilor”.

Şi dacă marţi, la duelul cu Tunariul, Petrolul a trebuit să aştepte mai mult de o repriză până când a izbutit să-şi croiască drum spre victorie, împotriva Chiajnei lucrurile s-au aşezat mult mai simplu, încă din prima parte a întâlnirii. Iar cel care a înlăturat rapid presiunea deschiderii scorului a fost NINI POPESCU (13), “spiriduşul” ploieştenilor transformând magistral o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral stânga, cu o execuţie prin care a pus, parcă, balonul cu mâna în vinclul din dreapta lui Costache. Amfitrionii au continuat să atace, Nini Popescu (15 şi 30) şi Antoche (18) au trecut de puţin pe lângă golul doi, iar desprinderea a venit la momentul potrivit, chiar înainte de pauză, atunci când Anghel a oprit cu mâna un şut al lui Catană, penaltiul just acordat fiind fructificat de către acelaşi NINI POPESCU (41).

Repriza a doua a venit ca o completare la ceea ce s-a întâmplat în primele 45 de minute, iar CIOCÂLTEU (53) şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, cu un şut expediat, din mijlocul careului, în dreapta lui Costache, rămas, încă o dată, fără replica. Apoi, ARNĂUTU (77), cu o loitură de cap după un corner băut de către Păun, a semnat cel de-al 15-lea său gol stagional, atacantul “lupilor” permiţându-şi, trei minute mai târziu, să rateze şi o lovitură de pedeapsă, acordată tot după un henţ al unui jucător al Concordiei.

S-a terminat, aşadar, 4-0, Petrolul consolidându-şi poziţia în fruntea ierarhiei Seriei a III-a, cu 50 de puncte adunate după 18 jocuri disputate în acest sezon.

Pauză în etapa viitoare

“Lupii” nu vor juca etapa viitoare, atunci când ar fi trebuit să o întâlnească pe Urban Titu, echipă retrasă din campionat încă din tur. În schimb, elevii lui Romulus Ciobanu vor disputa un meci amical, cu divizionara secundă Academia Clinceni, şi ea beneficiara unei etape libere în weekend-ul viitor.

Următorul joc oficial al “găzarilor” va fi cel din deplasare cu AFCM Alexandria (20 sau 21 aprilie), echipă care a făcut, astăzi, un pas greşit neaşteptat chiar pe teren propriu, cedând cu 1-0 în faţa Flacărei Moreni. Şi, astfel, distanţa dintre Petrolul şi AFCM s-a mărit la cinci puncte, lucru care simplifică, într-o foarte mare măsură, lupta pentru promovare. Iar meciul de la Alexandria nu va face, aproape sigur, decât să o transforme într-o formalitate!

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

……………………………………………………………….

FC Petrolul Ploieşti – Concordia Chiajna 2  4-0 (2-0)

Marcatori: N. Popescu (13, 41-pen), Ciocâlteu (53), Arnăutu (77).

FC Petrolul: Avram – Antoche, Ichim (56 Frîncu), Ţicu – Catană (65 Arnăutu), Chindriş (cpt), Andor, Velisar (82 Bratu) – N. Popescu (72 Păun), Lambru, Ciocâlteu. Antrenor: Romulus Ciobanu.

Concordia: Costache – Anghel, Panescu, Georgescu (cpt), Fota (36 Bonteanu) – Cimpanu, Ghiţă, Ivan (68 Calu), Marin (81 Stere) – Radu (54 I. Păun), Cioablă. Antrenor: Marian Dună.

Au arbitrat: Adrian Sorin Costreie (Buftea) – Marin Nicuşor (Suseni-Argeş) şi Şerban State (Curtea de Argeş).

Observatori: Costel Băntescu (Bucureşti) şi Costel Petre (Constanţa).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs AS FC Universitatea Cluj (On time)

Stadion Ilie Oană
Liga 2

Clasament

LocClubMPct
11539
21534
31433
41531
51528