Viitorul – Petrolul 3-1/Duș rece, după pauză, în testul de la Ovidiu

Cu zece zile înainte de startul seriei de foc a celor cinci meciuri decisive pentru promovare, FC Petrolul a susținut, astăzi, încă o repetiție solicitantă, pe terenul prim-divizionarei Viitorul Constanța. După o primă repriză bună, petroliștii s-au văzut depășiți clar după pauză, atunci când gazdele au punctat de trei ori, prin Gabriel Dănuleasa (57), Louis Munteanu (67) și Alexi Pitu (85, penalti).  În prelungiri, Pierce a redus din hanicap, Viitorul impunându-se cu 3-1.

Meciul de la Ovidiu a stat sub semnul echilibrului în primele 45 de minute, petroliștii fiind cei care, până la pauză, și-au trecut în cont cele mai multe și mai clare șanse de gol. Meza Colli (5) a fost aprope să înscrie, cu un șut expediat de la 18 metri, dar Iacob a respins, salvator, din fața porții constănțenilor, pentru ca Saim Tudor (14) să-i dea emoții mari lui Căbuz, cu o lovitură liberă bătută de la 20 de metri, lateral stânga, la care goalkeeperul Viitorului a reținut balonul în doi timpi.

Trupa lui Gică Hagi a replicat prin Aurelian Chițu (15), experimentatul atacant al gazdelor trimițând mingea, cu capul, de la șase metri, puțin pe lângă butul din dreapta lui Lungu, după care, până la pauză, „lupii” au mai avut două posibilități să deschidă scorul: Ekollo (35) n-a cadrat ținta cu un șut expediat de la 14 metri, iar Saim Tudor (36) n-a reușit să devieze decisiv din fața porții, după o centrare venită de pe dreapta.

La pauză, ambii tehnicieni au schimbat liniile și după nici un sfert de oră de la reluare s-a marcat, petroliștii văzându-se depășiți la o fază fixă: corner de pe stânga al amfitrionilor, Dănuleasa (57) a preluat balonul undeva în mijlocul careului și, cu un șut pe jos, l-a învins pe Avram.

Zece minute mai târziu, un alt puști al amfitrionilor, Loius Munteanu, l-a învins pe Avram, cu un șut puternic, trimis de la 7-8 metri, lateral dreapta, în vinclul opus, iar Alexi Pitu (85) a punctat pentru 3-0, transformând o lovitură de pedeapsă dictată după un henț al lui Bărboianu. În prelungiri, „lupii” au reușit să reducă din handicap, Pierce marcând cu un șut trimis de la 16 metri, în stânga lui Mușat.

La Arad se joaca sâmbătă, 4 iulie, de la ora 17.00

Televiziunile deținătoare de drepturi pentru meciurile transmise din Liga 2 Casa Pariurilor au anunțat programul primei etape din play-off. Astfel, partida dintre UTA și FC Petrolul Ploiești urmează să se dispute sâmbătă, 4 iulie de la ora 17.00, pe stadionul „Motorul” din Arad.

Runda va fi deschisă de confruntarea dintre Turris-Oltul Tr. Măgurele și FC Argeș, ce se va juca vineri, 3 iulie, de la ora 17.00, și va fi încheiată cu meciul CS Mioveni – Rapid (marți, 7 iulie, ora 20.00).

FC Viitorul Constanța – FC Petrolul Ploiești 3-1 (0-0)

Marcatori: Dănuleasa (57), Louis Munteanu (67), Luis Pitu (85, pen)/Pierce (90+2).

FC Viitorul: Căbuz – Dussaut, M. Dulca, Iacob, De Nooijer – Casap, Bîrnoi, Edjouma – G. Ganea, Chițu, Andronache. După pauză au jucat: Mușat – T. Căpușă, Dănuleasa, Buta, Pitu, Grameni, Grosu, Bodișteanu, L. Munteanu, N. Popescu, Al. Crivac, R. Mustacă, Al. Georgescu. Antrenor: Gheorghe Hagi.

FC Petrolul: Lungu – Olaru, Răuță, Sîrghi, Manolache – Meza Colli – Bratu, Ekollo, Saim Tudor, Vajushi – Blănaru. După pauză au mai intrat: Avram – Bărboianu, Pierce, Deac, Marinescu, Nițescu Roige, Arnăutu, Ad. Nicolae. Antrenor: Costel Enache.

Au arbitrat: Ionel Nae – Sebastian Stoianov și Paul Dimancea.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043