Start cu dreptul în 2020!

Petrolul a trecut cu bine primul test din noul an, impunând-se cu 2-0 în confruntarea cu FK Kyzylzhar, formație nou promovată în eșalonul de elită al Kazakhstanului. Golurile „lupilor” au fost semnate de către Laurențiu Marinescu (27) și Gabriel Deac (55).

Pentru formația lui Costel Enache, primul test din 2020 a venit la capătul a trei zile solicitante, cu câte două antrenamente efectuate în stagiul de la Belek, însă asta nu a diminuat în vreun fel pofta de fotbal a „galben-albaștrilor”. Iar meciul și-a atins scopul, petroliștii reușind o prestație solidă, în fața unui adversar deloc comod, condus de pe bancă de un tehnician vorbitor de limbă română, moldoveanul Veaceslav Rusnac, și având în lot un obișnuit al fotbalului românesc, atacantul lituanian Deivydas Matulevicius, ultima dată la Rapid București.

După un start de partidă în care ex-sovieticii  au părut să fie un pic mai stăpâni pe situație, ratând și o primă mare ocazie, prin Gurchenko (23), „lupii” au preluat controlul ostilităților, deschizând scorul după o fază „șnur”: Ianis Stoica a „trasat”, din stânga, o diagonală pentru Vajushi, albanezul i-a pasat excelent lui Olaru, acesta, aproape lipit de linia de fund în banda dreaptă, a centrat perfect în fața porții, de unde MARINESCU (27) nu i-a lăsat nicio șansă lui Kanlirov!

Golul desprinderii a venit la zece minute după pauză, atunci când Gabi Deac a preluat un balon în jumătatea adversă și, după o cursă de aproape 40 de metri, a pătruns în careu și a înscris cu un șut plasat, în colțul din stânga portarului advers. Acesta avea să rămână scorul final, deși fiecare dintre cele două formații a mai avut șansa golului, petroliștii trecându-și în cont și o bară, prin Saim Tudor (76).

Pentru acest prim test, Costel Enache a apelat la următorul „11”: Lungu (30 Apostolachi) – Olaru, Walace, Manolache, Țicu – Pierce – Vajushi, Bratu, Marinescu, I. Stoica – Younes.

După pauză au jucat Apostolachi (60 Avram) – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu (77 Nicolae) – Deac, Meza Colli, Enache, Saim Tudor – Blănaru, Arnăutu.

Mihai Nițescu nu a putut evolua din cauza unei răceli puternice, în vreme ce Cristian Sîrghi a fost menajat, după ce a acuzat o problemă de natură musculară.

Următorul joc de verificare se va disputa sâmbătă, în compania formației maghiare de eșalon secund FC Budaorsi.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11949
21942
31941
41937
51936