25 de minute de coșmar au decis derbiul de la Cluj!

Pierdem meciul de la Cluj, 1-3, și ratăm, astfel, șansa să avem un final de campionat mult mai liniștit. Universitatea a tranșat confruntarea în primele 25 de minute, atunci când a punctat de trei ori, revenirea, de după pauză, a Petrolului neputând să mai schimbe destinația punctelor puse în joc.  

Cum s-a scris istoria pe „Cluj Arena”? Cam așa:

min. 6 – Huja a transformat o degajare greșită într-un „assist” perfect pentru Tescan, iar jucătorul gazdelor n-a refuzat „cadoul” și l-a învins cu un șut violent, expediat din 6 metri, pe Avram: 1-0!

min. 18 – lovitură liberă din stânga, centrare în careu, iar Florin Ilie (18), complet nemarcat, a reluat imparabil, de la 12-13 metri, cu o lovitură de cap: 2-0!

min. 25 – corner din dreapta bătut de către Paul Pîrvulescu, pe linia de șase metri, de unde Tescan a reluat cu capul, iar Avram, prins pe retragere, n-a putut să salveze, respingând în proprie poartă: 3-0!

Ce a urmat?

Un alt meci…O oră de superioritate a Petrolului. O bară a lui Meijers (30)! Încă una a lui Tucaliuc (33 – șut formidabil, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, în transversală)! Un penalti neacordat de Găman, atunci când Romario Pires l-a faultat pe Constantinescu (50). Un altul clar ca lumina zilei, la intervenția lui Gorcea asupra lui Măzărache, dictat și transformat de către Diarra (64)! O ocazie uriașă ratată de Diarra (70), cel care l-a driblat și pe Gorcea dar, dintr-un unghi greu, a trimis paralel cu linia porții. Un ultim sfert de oră jucat în 10 contra 11, pentru că Diarra (74) a acuzat o întindere musculară și a trebuit să părăsească terenul într-un moment în care lupii efectuaseră, deja, cele cinci schimbări! Și un 3-1 consemnat, până la urmă, pe tabela de marcaj, scor în urma căruia lupta pentru promovare capătă alte veleități în aceste ultime patru etape.

Rămânem, însă, în continuare cu un avantaj important în clasament. Trei puncte față de Universitatea, urcată, acum, pe doi, și patru față de FC Hermannstadt, așa că promovarea este în mâinile noastre. Duminică ne întoarcem pe „Ilie Oană”, pentru meciul cu CSA Steaua (ora 14.30), iar o victorie e musai să ne repună pe drumul cu sens unic către primul eșalon.

Foto: www.sportpictures.eu

Universitatea Cluj – FC Petrolul Ploiești 3-1 (3-0)

Marcatori: Dragoș Tescan (6, 25), Florin Ilie (18)/Sory Diarra (64, penalti).

Universitatea: Gorcea – Romeo (85 Ribeiro), Fl. Ilie, Ispas, P. Pîrvulescu – Balgiu, Romario Pires (cpt), Ely Fernandes (75 Filip) – Tescan (56 Haită), Hofman (75 Ciobanu), Boiciuc (85 V. Alexandru). Antrenor: Erik Lincar.

Petrolul: Avram – Pashov (46 Măzărache), Meijers, Huja, Velisar – Cebotaru (cpt) (59 Cioiu), Chindriș (46 Seto) – Pîrvulescu, Tucaliuc (71 Jarovic), Constantinescu (59 Bratu) – Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.

Au arbitrat: George Găman (Craiova) – Gheorghiță Bălan (Pitești) și Florin Pucheanu (Ulmi-Dâmbovița). Rezervă: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare). Observatori: Ioan Duma (Sibiu) și Daniel Sabou (Zalău).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043