3-0 cu Daco-Getica/Oxigen pentru derbi!

Petrolul a bifat, în această seară, prima victorie stagională pe „Ilie Oană”, 3-0 (2-0) în confruntarea cu Daco-Getica București. Golurile celui mai clar succes de până acum din acest campionat au fost marcate de către Ionuț Cioinac (3), Valentin Țicu (13) și Sergiu Arnăutu (73), „lupii” punctând, astfel, și la capitolul moral înaintea derbiului de miercuri, din „Regie”, cu Rapid (ora 16.00).

De patru tentative au avut nevoie „găzarii” pentru a obține prima victorie din acest campionat în fața propriilor suporteri, descătușarea mult așteptată venind în meciul cu Daco-Getica București. Adică echipa care, în primăvară, câștiga pe „Ilie Oană” și scotea Petrolul din drumul către Liga I, dar care, de această dată, n-a avut forța necesară pentru a pune mari probleme trupei lui Flavius Stoican.

Lucrurile au fost clare încă din start, iar faptul că „lupii” au reușit să puncteze repede le-a ușurat decisiv misiunea. CIONAC a deschis scorul încă din minutul 3, înscriind cu o lovitură de cap, după un corner bătut de pe drepta de către Zaharia, iar ȚICU (13) rezolva în mare măsură problema învingătoarei când nici nu trecuse un sfert de oră de la fluierul de start, învingându-l pe Began cu un șut expediat de la 22 de metri, la care, înainte să intre în plasă, mingea a „mușcat” butul din stânga portarului oaspeților.

Jocul a continuat să curgă într-un singur sens, însă până la pauză nu s-a mai înscris, pentru ca debutul reprizei a doua să vină la pachet cu o sumedenie de ocazii mari. Younes (46 – șut puțin pe lângă vinclu; 51 – „cap” din apropiere, peste transversală) și Zaharia (50 – șut din afara careului, respins de Began în corner; 60 – șut de la 13 metri, lateral stâng, spre colțul lung, mingea lovind bara) n-au găsit calea spre golul trei, dar a făcut-o ARNĂUTU (73), atunci când, profitând de o respingere în față a lui Began, la șutul lui Meza Colli, atacantul petroliștilor a punctat, din interiorul careului, pentru cel de-al patrulea său gol stagional.

S-a terminat, astfel, 3-0, prima victorie de pe „Ilie Oană”, și totodată cea mai clară de până acum a sezonului, aducându-i pe petroliști pe locul șase în ierarhia la zi a Ligii 2, cu un total de 18 puncte. Urmează, acum, duelul marilor orgolii, derbiul de miercuri, din „Regie”, cu Rapid București (ora 16.00), pentru ca sâmbătă, 19 octombrie, Petrolul să se întoarcă pe „Ilie Oană”, pentru confruntarea cu Concordia Chiajna (ora 11.30).

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

FC Petrolul Ploiești – Daco-Getica București 3-0 (2-0)

Marcatori: Cioinac (3), Țicu (13), Arnăutu (73).

FC Petrolul: Avram (cpt) – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Zaharia, Meza Colli, Cioinac, Saim Tudor (46 Munteanu) – Arnăutu (74 Enache), Younes (78 Gnabouyou). Antrenor: Flavius Stoican.

Daco-Getica: Began – Zamfir, R. Prodan, I. Putaru, Jica – Neacșu, Stancu, Iani, C. Dedu (cpt) – Răducanu, V. Mihai. Antrenor: Marius Baciu.

Au arbitrat: Sergiu Mavriche (Bacău) – Damian Antal (Bacău) și George Bogdan Duță (Bacău).

Arbitru de rezervă: Marius Naidin (Pitești).

Observatori: Mircea Bucur (Tg. Mureș) și Liviu Seceanu (Galați).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043