Primvs Derby: „Spectacol în tribune, spectacol și pe gazon!”

Cu șase puncte adunate în ultimele două partide, petroliștii așteaptă cu un moral bun meciul toamnei, derbiul de mâine cu Rapid București. Partida se va desfășura pe stadionul din „Regie”, de la ora 16.00, iar interesul în jurul duelului considerat drept „Primvs Derby” este unul uriaș.

Cu gânduri declarate pentru revenirea în primul eșalon, Petrolul și Rapid au, mâine, primul duel direct din acest sezon, unul așteptat cu mare interes de către întreaga suflare fotbalistică. Meciul se va juca pe stadionul din „Regie”, organizatorii au anunțat faptul că toate cele 10.000 de bilete vor fi epuizate, iar protagoniștii din teren speră să se ridice la nivelul spectacolului ce se anunță a fi în tribune.

„Este o partidă foarte importantă pentru noi, pentru toți cei care iubesc această echipă, pentru suporterii noștri, pentru întreg Ploieștiul! Vrem neapărat să câștigăm această partidă, pentru că nu doar cele trei puncte puse în joc sunt importante, ci și bucuria oamenilor care iubesc această echipă! Vom încerca să ne ridicăm la nivelul spectacolului din tribună, iar, la final, cel mai bun să câștige!”, a mărturisit Flavius Stoican.

„Este un meci special, în care eu cred că vom avea capacitatea de a ne exprima la 100% din potențialul nostru. Suntem în regulă din punct de vedere fizic, mental și ceea ce le spun eu jucătorilor mei este că trebuie să joace la adevărata lor valoare, fără emoții, fără nimic altceva! Nu cred că am nevoie să-i motivez suplimentar, ci mai degrabă să fiu atent ca, din dorința lor de a face prea mult, să nu apară excese de zel. Trebuie să fim echilibrați, și, cred eu, echipa care va fi mai așezată, care va ști să treacă peste momentele dificile, va avea, la final, câștig de cauză”, a adăugat Stoican. „Rapidul este o formație bună, cu un antrenor care le cere jucătorilor să joace fotbal, nu să se apere supraaglomerat. Ei au stat în ultimele două etape, poate fi privit ca un avantaj acesta, că pot fi mai odihniți, dar, pentru noi, principalul dezavantaj este acela că nu ne putem baza pe trei jucători foarte accidentați, Marinescu, Walace și Sîrghi, care sunt, în continuare, indisponibili. Însă, avem jucători care îi pot înlocui”, a mai spus Flavius Stoican.

Duelul de mâine a fost prefațat și de către Ionuț Cioinac, jucătorul „galben-albaștrilor” având aceleași așteptări ca și antrenorul său. „Se vor întâlni două echipe de tradiție, sunt convins că o să fie spectacol în tribune și sper să fie și la nivelul gazonului. Îmi plac meciurile cu atmosferă, cu presiune, sper să avem o evoluție bună și să ne bucurăm la final. Dacă intrăm pe teren concentrați din primul minut, determinați, cu atitudine bună, putem să reușim!”, a spus Cioinac.

Peste 1000 de petroliști în „Regie”

Suporterii petroliști s-au mobilizat exemplar pentru această partidă, iar mâine, în „Regie”, este de așteptat să fie peste 1000 de fani ai „galben-albaștrilor”. Conform anunțurilor postate pe rețelele de socializare de către reprezentanții galeriei, deplasarea se va face cu trenul, iar toți cei care și-au achiziționat pachetele conținând biletul de meci și cel de transport sunt rugați să aibă asupra lor un act de identitate.

Organizatorii întâlnirii au anunțat faptul că accesul suporterilor ploieșteni se va face, doar pietonal, prin strada „Nicolae Teodorescu”, important de știut fiind și că, mâine, nu se vor comercializa bilete la stadionul din „Regie”.

Arbitrează Horia Mladinovici

Confruntarea de mâine va avea parte de o brigadă de prim eșalon, urmând să fie condusă, de la centru, de către bucureșteanul Horia Gabriel Mladinovici, cel care va fi ajutat, de la cele două tușe, de către Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Alexandru Florian Vișan (Galați). Arbitru de rezervă va fi Rareș George Vidican (Satu Mare), iar ca observatori au fost delegați Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Mihai Andrieș (București).

 

Următorul meci

Farul Constanța vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Viitorul, Ovidiu
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826