Am pierdut în „Regie”! Nemeritat, dar am pierdut!

Am pierdut în „Regie”! Nemeritat, dar tot înfrângere se cheamă! După un meci pe care l-am dominat în prima parte, în care am ratat cel puțin trei ocazii uriașe, dar ne-am înclinat după pauză, primind gol la o fază fixă, un corner fructificat, cu o lovitura de cap, de către Manole!

A fost spectacol în tribunele din „Regie”, așa cum era de așteptat! Coregrafii spectaculoase, create de două galerii fabuloase, care, dincolo de micile și inerentele tachinari verbale, au arătat ca știu să se respecte, asa cum ii stă bine unui derbi încărcat cu atâta tradiție și emoție.

Pe teren, în schimb, mai puțin spectacol! Două formații mai degrabă temătoare, preocupate să se anuleze una pe alta și să evite, în primul rand, greșeala care ar fi atârnat atât de greu pe tabela de marcaj. Până la urmă, Petrolul și-a asumat sarcina construcției, a câștigat centrul terenului și, drept consecință, a început să avanseze tot mai adânc în jumătatea adversă.

Au apărut, firesc, și ocaziile, și nu orice fel de ocazii! Oportunități imense, nu doar simple situații de gol! Doar că, imitând scenariul unui film pe care l-am tot văzut în acest sezon, “lupii” s-au întrecut în ratări, grațiindu-și adversarii cu o nonșalanță dezarmantă. A făcut-o, mai întâi, Arnăutu (14 – reluare peste poartă, din 6 metri după o centrare venită, de pe stânga), l-a imitat Munteanu (33 – “cap”, din 4-5 metri, alături de țintă), pentru ca Younes (45+1 – “lat” din marginea careului mic, pe lângă butul din stânga portarului) să închidă seria fazelor din prima repriză care, judecate cu mai multă inspirație, ar fi putut schimba radical cursul jocului.

La pauză, Pancu a înțeles că echipa sa are cel puțin o viteză în minus și a forțat cu două schimbări ofensive, Hlistei și Cârstocea în locul lui Jorza și Al. Dulca, iar Rapidul a încercat să mute jocul către poarta lui Avram. Fără prea mulți sorti de izbândă, aparent, pentru ca, în afara unui ușor hei-rup ofensiv, giuleștenii nu au avut puterea să fie cu adevărat periculoși.

Astfel, jocul părea sa reintre într-un segment favorabil elevilor lui Stoican, doar că lipsa de siguranță a amfitrionilor nu a putut fi speculată nici după pauză. Ba, mai mult, veche poveste!, aproape din nimic s-a pierdut și punctul cuvenit unei remize, pentru că, la o fază fixă, un corner de pe stânga, devensiva ploieșteană a dormit, permițându-i lui Manole (80) să se înalțe și sa reia, decisiv, cu capul, de la 8-9 metri!

Și așa s-a scris istoria, tristă, a unui meci în care petroliștii au rămas, din nou, datori! Față de cei 1000 de suporteri, în primul rând, veniți de la Ploiești și care nu au ezitat să-și susțină echipa de la început și până la final!

Foto: Alexandru Dobre/Mediafax foto  

Sâmbăta, cu Concordia, pe “Ilie Oană”

Meciul următor vine foarte repede, sâmbătă, de la ora 11.30, Petrolul primind vizita Concordiei Chiajna. Biletele au fost puse în vânzare la casa stadionului „Ilie Oană”, deschisă joi și vineri între orele 09.00-16.30, dar și online, pe www.entertix.ro.

Altfel, într-o ierarhie la zi bulversata a eșalonului secund, Petrolul ocupă, momentan, locul 9, cu 18 puncte. De subliniat și ca meciul din etapa a 14-a, din deplasare cu Turris Tr Măgurele, programat să se dispute inițial pe data de 24 octombrie, a fost amânat pentru 20 noiembrie, la solicitarea clubului nostru. Cererea “gazarilor” a avut la bază faptul că, în perioada 19 octombrie-24 octombrie, Mario Bratu și Ianis Stoica sunt convocați la lotul național U18.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

Rapid București – FC Petrolul Ploiești 1-0 (0-0)

Marcator: B. Manole (80).

Rapid: Tătaru – I. Voicu (cpt), Manole, Mallo, Goge – Jorza (46 Cârstocea), Piriz, Djuric (71 Roskopf) – Sefer, Labeau, Al. Dulca (46 Hlistei). Antrenor: Daniel Pancu

 FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Al. Munteanu (63 Deac), Cioinac, Mihăescu, Zaharia (82 Gnabouyou) – Arnăutu (73 Blănaru), Younes (cpt). Antrnenor: Flavius Stoican.

Au arbitrat: Horia Gabriel Mladinovici (București) – Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Florian Alexandru Vișan (Galați).

Arbitru de rezervă: Rareș George Vidican (Satu Mare).

Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Mihai Andrieș (București).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043