Am început cu dreptul! FC Petrolul – Sporting Roşiori 1-0

Petrolul a început returul cu o victorie, formaţia noastră confirmându-şi, astfel, poziţia de lideră din C3. În primul joc oficial din 2018, disputat pe “Ilie Oană”, “lupii” au trecut de CS Sporting Roşiori, scor 1-0 (Prunescu 49), şi îşi păstrează, astfel, cele două lungimi avans faţă de principal urmăritoare din clasament, AFCM Alexandria.

Mult aşteptatul start al returului s-a produs, astăzi, pe “Ilie Oană” şi a avut deznodământul sperat, adică o victorie a Petrolului, echivalentă cu încă un pas înainte făcut în cursa promovării. Trupa lui Romulus Ciobanu a dominat categoric confruntarea cu CS Sporting Roşiori, dar a trebuit să se mulţumească doar cu un succes la limită, plătind tribute multelor ocazii irosite pe parcursul celor 90 de minute.

Terenul s-a înclinat de la bun început către poarta teleormănenilor, dar primele 45 de minute au fost rezervate, parcă, ratărilor, unele dintre ele de-a dreptul uriaşe. Arnăutu a deschis seria ocaziilor (4- şut din lateral stânga, la colţul scurt, respins de portar), şi tot el a continuat-o, cu o reluare, cu capul, din interiorul careului, peste transversală (17).

“Ştafeta” ratărilor a fost preluată, mai apoi, de către Ciocâlteu (20 – şut de la 10 metri, lateral dreapta, alături de bară; 26 – şut, din unghi, ce a trecut razant cu linia porţii), pentru ca, până la pauză, Arnătu (29 – lovitură de cap de la 8 metri, respinsă de Ivănică din faţa porţii; 35 – reluare din lateral stanga, la colţul scurt, parată de portar; 40 – şut de la 4 metri, alături de poartă) să-şi prelungească lipsa de inspiraţie.

Din fericire, lucrurile au intrat pe făgaşul normal imediat după pauză, atunci când PRUNESCU (49) a rupt ghinnionul, fundaşul central al “găzarilor” reuşind, după un corner de pe stânga, să trimită balonul în plasă, cu capul, în ciuda eforturilor disperate ale portarului advers.

Un gol care s-a dovedit, până la urmă, suficient să facă diferenţa, pentru că, până la final, “lupii” n-au reuşit să se desprindă pe tabela de marcaj, chiar dacă au avut şi o lovitură de pedeapsă, pe care Claudiu Tudor (88) a irosit-o, trimiţând în bara din stânga portarului, dar nici nu au avut emoţii în a-şi conserva avantajul.

Astfel, după această primă victorie oficială din 2018, Petrolul acumuleză 35 de puncte, cu două mai multe decât AFCM Alexandria şi cu opt peste CS Turnu Măgurele, iar, în etapa viitoare, va juca pe terenul lui FC Aninoasa.

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

………………………………………………………..

FC Petrolul Ploieşti – CS Sporting Roşiori 1-0 (0-0)

Marcatori: Prunescu (49).

FC Petrolul: Bolboaşă – Prunescu, Ichim, Olaru – Saim Tudor, Chindriş (cpt), Andor (90+2 Lambru), Velisar – Ciocâlteu (68 Cârjan), Arnăutu (74 Cl. Tudor), Păun (59 N. Popescu). Antrenor: Romulus Ciobanu.

CS Sporting: Buşcă (cpt) – Voicu, Ivănică, Cristil, Târnăcop (78 David) – Cercel (63 Mohora), Velică, Ciubuc, Brînceanu – Lătea, Voicu (90+2 Urâtu). Antrenor: Alexandru Gheorghe.

Au arbitrat: Kovacs Szabolcs (Carei) – Cosmin Bojan (Tg. Mureş) şi Alexandru Filip (Timişoara).

Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) şi Olivian Capră (Bucureşti).

Următorul meci

UTA Arad vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Francisc von Neuman
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12655
22648
32645
42640
52639