În sfârşit, începe!

După o pauză parcă nesfârşită, Petrolul se pregăteşte, în fine, să ia startul oficial în 2018. Astfel, la mai bine de patru luni distanţă de la ultima confruntare din campionat, „lupii” revin pe gazon pentru un joc din cadrul Seriei a III-a a celui de-al treilea eşalon, cel de pe „Ilie Oană”, de duminică, cu Sporting Roşiori (ora 14.00).

Petrolul porneşte, duminică, într-un sezon de primăvară în care singurul cuvânt de ordine este „promovarea”, iar confruntarea de la finele acestei săptămâni conincide şi cu debutul oficial la cârma „lupilor” al lui Romulus Ciobanu, tehnicianul ce a preluat formaţia ploieşteană imediat după finalul primei părţi a campionatului.

„Aşteptările noastre pentru acest meci nu sunt decât acelea ale unei victorii categorice, care să vină pe fondul unui joc bun, consistent, făcut de către elevii mei. Nu ne gândim la altceva şi consider că suntem pregătiţi pentru începerea acestui campionat. Suntem gata să ne luptăm cu fiecare adversar în  parte şi să câştigăm fiecare joc. În acelaşi timp, luînd în calcul diferenţa de puncte care ne separă de locul doi, suntem conştienţi de faptul că totul depinde numai şi numai de noi în această cursă a promovării”, a mărturisit Romulus Ciobanu, cel care a admis şi faptul că are emoţii înaintea primului său joc oficial la cârma „galben-albaştrilor”. „Nu mi-ar plăcea să văd o victorie care să nu fi avut în spate un joc consistent, pentru asta am emoţii, nicidecum nu mă gândesc că echipa noastră nu va câştiga acest meci. Vreau ca tot ceea ce am lucrat cu băieţii în această perioadă, şi vorbim aici despre schimbarea sistemului de joc, despre atitudinea pe care trebuie să o aibă ei pe teren, să se vadă de la prima partidă oficială a anului, aşa încât suporterii să plece mulţumiţi de la stadion, atât de joc, cât şi de rezultat”, a adăugat tehnicianul petroliştilor.

Jucătorii Petrolului le sunt net superiori adversarilor din această serie. Numele lor, valoarea lor, cât şi numele echipei, toate acestea ne obligă ca victoriile să vină în urma unui joc foarte bun. Consider că echipa a arătat bine în meciurile de pregătire, poate cu excepţia ultimelor, atunci când, pe fondul saturaţiei acestor dueluri fără miză, n-am mai avut prospeţimea şi pofta de joc pe care le arătasem în această iarnă. În schimb, campionatul, sau cel puţin începutul său, poate oferi altceva. Aş vrea ca suporterii să aibă răbdare şi, chiar dacă începutul de joc nu va arăta aşa cum va trebui, să ne susţină în continuare!”, a concluzionat Romulus Ciobanu.

„Suntem puternici şi trebuie să ne îndeplinim obiectivul”

Debutul returului a fost prefaţat şi de doi dintre jucătorii veniţi, în această iarnă, la Petrolul, mijlocaşul Cristian Andor şi fundaşul central Alexandru Ichim. Ambii fotbalişti cu vastă experienţă la nivelul eşaloanelor superioare şi care, evident, nu concep să nu-şi treacă în CV şi o promovare cu formaţia ploieşteană.

Mi-am dorit mult să vin la Petrolul şi mă bucur că am ajuns la o echipă cu nume şi cu mulţi suporteri. Nu avem în gând decât victoria în meciul de duminică şi sper să fie cât mai multă lume pe stadion, pentru că avem nevoie şi de un al 12-lea jucător. Suntem putenici, am făcut o pregătire foarte bună de iarnă şi trebuie să ne atingem obiectivul, mi-aş dori cât mai repede posibil”, a spus Cristian Andor.

Trebuie să jucăm bine, să câştigăm fiecare meci, astfel încât să ne putem bucura la finalul campionatului. Numele Petrolul este cel care pune presiune pe noi şi ne obligă ca, meci de meci, să luăm toate cele trei puncte. Nu mă interesează echipele adverse, trebuie să ne uităm doar în curtea noastră, iar dacă vom câştiga fiecare meci, atunci obiectivul va fi rezolvat”, a declarat, la rândul său, Alexandru Ichim.

Un singur absent

Pentru meciul de duminică, „lupii” au un singur absent, Paul Antoche aflându-se, încă, în perioada de recuperare după o accidentare la picior. El va rămâne, astfel, în tribună la confruntarea cu Sporting Roşiori, dar, de luni, va reintra în programul normal de antrenamente, aşa încât să fie apt pentru disputa din weekendul următor, de la Aninoasa.

Petroliştii vor efectua, mâine dimineaţă, ultimul antrenament, urmând ca, apoi, să intre în cantonament.

Biletele sunt disponibile la casa stadionului „Ilie Oană”

Pentru jocul de duminică, biletele se pot procura de la casa stadionului „Ilie Oană”, deschisă, sâmbătă, în intervalul orar 09.00-16.30, iar duminică, de la ora 09.00, până la startul confruntării.

Preţul biletelor:

– Tribuna 0 – 20 lei;

– Tribuna I – 15 lei;

– Tribuna II – 10 lei;

– Peluze – 6 lei.

 

Următorul meci

UTA Arad vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Francisc von Neuman
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12655
22648
32645
42640
52639