ACS Fotbal Comuna Recea – FC Petrolul / Reluăm lupta pentru promovare!

La două săptămâni distanță de la ultimul joc oficial, petroliștii se pregătesc să reia lupta pentru promovare, cu confruntarea de mâine, de pe terenul nou-promovatei ACS Fotbal Comuna Recea (ora 14.30).

„Lupii” au avut parte de o pauză oarecum neașteptată în plin sezon, dată fiind amânarea partidei cu CSM Slatina, din etapa a șasea a eșalonului secund, iar Viorel Moldovan a profitat de această perioadă fără întâlniri oficiale pentru a face noi reglaje în angrenajul pe care îl pregătește. Petroliștii au trecut printr-un mini-cantonament montan, au susținut și două teste cu formații de prim eșalon (4-5 cu Sepsi Sf. Gheorghe și 1-1 cu FC Voluntari), iar acum sunt pregătiți să reia cursa pentru un loc în partea superioară a clasamentului.

Mâine, „găzarii” vor avea parte, practic, de o premieră, confruntarea cu ACS Fotbal Comuna Recea, formație înființată în urmă cu șapte ani și ajunsă, în această vară, pe scena celui de-al doilea eșalon. Condusă de pe bancă de un ex-petrolist, Nicolae Constantin, gruparea comunei de lângă Baia Mare a părut să depășească șocul debutului în Liga 2, iar în ultimele două etape, disputate la Recea, a obținut patru puncte, în compania unor pretendente la promovare: 2-1 cu Rapid și 3-3 cu FC U Craiova!

Tocmai de aceea, jocul de mâine trebuie tratat cu toată atenția, iar petroliștii s-au pregătit în consecință. Au plecat vineri dimineață din Ploiești, s-au oprit la Ghimbav pentru un antrenament găzduit de către baza Campo Verde, apoi și-au continuat drumul către Bistrița, acolo unde au înnoptat. Iar astăzi, după ședința de pregătire pe care au efectuat-o, dimineață, la Bistrița, și-au continuat drumul către Baia Mare, destinația finală în vederea întâlnirii de mâine. Pentru cea mai lungă deplasare din acest sezon, Viorel Moldovan a mizat pe un lot de 24 de jucători, din care nu face parte, însă, Armando Vajushi, singura indisponibilitate din efectivul „galben-albaștrilor”. Mijlocașul albanez a început săptămâna antrenându-se alături de coechipierii săi, dar, ulterior, nu a putut continua pregătirea la intensitate maximă, fiind nevoit să ia o pauză de cel puțin o săptămână.

Partida de mâine, ce va începe la ora 14.30, fiind preluată de către DigiSport, TelekomSport și LookSport, va fi condusă de către o brigadă alcăuită din Florin Mihai Marcu (Oradea) – Gero Szabo (Cluj Napoca) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare). Arbitru de rezervă va fi Claudiu Ștef (Tg. Mureș), în vreme ce, ca observatori, au fost delegați Zoltan Tamaș (Odorheiul Secuiesc) și Vasile Rad (Arad).

Următorul meci

AFC Astra vs FC Petrolul Ploiești (On time)

Liga 2

Clasament

LocClubMPct
11130
21127
31126
41125
51121