Victorie la Recea, după un meci complicat!

Petroliștii au suferit serios pentru o victorie extrem de importantă, obținută pe terenul unde au lăsat puncte Rapidul și Craiova. „Lupii” s-au impus cu 2-1 la Recea, „dubla” lui Vasile Buhăescu (67 pen. și 72) fiind decisivă într-un joc în care gazdele au fost cele care au deschis scorul, prin Oiță (47).

La Recea, pe un teren extrem de greu, petroliștii au avut parte de un start de partidă dificil, în fața unei echipe care a ținut să arate că nu degeabă obținuse patru puncte din șase în confruntările cu Rapid și U Craiova. Trupa lui Nae Constantin a avut primele două ocazii, dar Kitanov, aflat la debutul său în „galben-albastru”, a salvat la șutul din apropiere expediat de Oiță (8), pentru ca, un minut mai târziu, Luboya sa reia, din 7-8 metri, puțin pe lângă butul din dreapta!

„Lupii” au replicat cu o lovitură liberă executată de Buhăescu (13), de la 18 metri, dar pe direcția lui Bota, acesta reușind să respingă în corner, iar lucrurile păreau să intre pe un fagăș favorabil, după ce Bakmaz a văzut două „galbene” în decurs de doar opt minute, plecând, astfel, la vestiare încă de la jumătatea primei reprize. Totuși, până la pauză tabela nu s-a „dezghețat”, asta și pentru că arbitrul de centru Florin Marcu nu a văzut un fault comis asupra lui Roige (41), iertând-o, astfel, pe echipa gazdă de o lovitură de pedeapsă!

Repriza a doua a început cum nu se poate mai rău, pentru că, după un corner de pe stânga al gazdelor, Salifu l-a pierdut din marcaj pe Oiță (47), acesta a rămas cu mingea la picior în marginea careului de șase metri și nu i-a lăsat vreo speranță lui Kitanov! Și astfel, petroliștii s-au văzut nevoiți să alerge, în primă fază, nu după golul cu care să preia conducerea, ci după cel al egalării, unul care a venit în minutul 67, atunci când BUHĂESCU a transformat o lovitură de pedeapsă, dictată după o intervenție întârziată a lui Oiță la un șut al lui Nir Lax!

Cinci minute mai tîrziu, Țicu a centrat, impecabil, de pe stânga, iar BUHĂESCU a reluat imparabil, cu capul, Petrolul reușind, astfel, să răstoarne soarta unui joc complicat și să obțină trei puncte extrem de importante.

Miercuri, start în Cupă!

Pentru elevii lui Viorel Moldovan urmează o perioadă încărcată, cu trei meciuri programate într-un interval de zece zile. Mai întâi, miercuri, Petrolul va lua startul în ediția 2020-2021 a Cupei României, urmând să evolueze, în deplasare, cu Metaloglobus București (ora 14.30). Apoi, duminică, de la ora 15.00, pe „Ilie Oană” este programat duelul cu lidera eșalonului secund, U Craiova 1948, pentru ca, pe 28 octombrie, tot la Ploiești, să se dispute restanța cu CSM Slatina (ora 17.00).

Foto: Paul Ursachi.

ACS Fotbal Comuna Recea – FC Petrolul Ploiești 1-2 (0-0)

Marcatori: Oiță (47)/Buhăescu (67, pen., 72)

ACS Recea: Bota (cpt) – Potcoavă (78 Mărieș), Oiță, Bakmaz, Ispas – Micaș (86 Balha), Akhmatov – Luboya, R. Rus (28 Urs), Vasalie (78 Jucan) – M. Coman. Antrenor: Nicolae Constantin.

FC Petrolul: Kitanov – Mendoza, Meijers, Huja, Țicu – Nir Lax (68 Balint) – Bratu (61 Constantinescu), Salifu (61 Ekollo), Roige (cpt) (84 Răuță), Diarra – Buhăescu (84 Saim Tudor). Antrenor: Viorel Moldovan.

Au arbitrat: Florin Mihai Marcu (Oradea) – Gero Szabo (Cluj Napoca) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare).

Arbitru de rezervă: Claudiu Ștef (Tg. Mureș).

Observatori: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Vasile Rad (Arad).

Cartonașe roșii: Bakmaz (24)/Diarra (89).

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043