Metaloglobus – FC Petrolul/Start în Cupa României!

FC Petrolul își va începe, mâine, aventura în ediția 2020-2021 a Cupei României, iar prima adversara este una cât se poate de incomodă, colega de eșalon Metaloglobus București. Partida se va disputa în Capitală, de la ora 14.30, fiind transmisă, în direct, de către DigiSport 1.

După victoria obținută, la capătul unui meci extrem de solicitant, la Recea, „lupii” se pregătesc pentru un nou test dificil. Mâine, echipa lui Viorel Moldovan va lua startul în actuala stagiune a Cupei României, pe terenul uneia dintre rivalele din campionat, Metaloglobus București, o formație care, deocamdată, nu a cunoscut înfrângerea în acest sezon.

„S-a consumat multă energie la Recea, acolo unde a fost un efort deosebit făcut de jucătorii noștri, pe un un teren foarte dificil. Acum, este important să ne refacem cât mai repede, pentru că vine meciul de Cupă, în care vom întâlni ocupanta locului doi din campionat, o echipă rutinată, cu jucători experimentați și valoroși. Dar, mergem să obținem calificarea! Cupa României este o competiție foarte importantă pentru club, la fel cum este și pentru mine. O respect foarte mult, am câștigat-o de două ori ca jucător și mi-aș dori să o fac și din postura de antrenor, de ce nu chiar cu Petrolul Ploiești!”, a spus Viorel Moldovan, prefațând confruntarea de mâine, una în care este de așteptat să dea credit și jucătorilor care au evoluat mai puțin în acest debut de campionat.

„Sigur vor interveni anumite modificări în formula de start, pentru că trebuie să ținem cont și de jocul de duminică, cu U Craiova, unul cât se poate de  important. Diarra este suspendat, Salifu are o problemă musculară și nu va fi apt, Vajushi este, în continuare, indisponibil, dar, în rest, toată lumea este disponibilă pentru meciul de mâine. Avem soluții și a venit și rândul altora să joace și să demonstreze că au valoare. Pentru asta am alcătuit un lot numeros și consider că este nevoie de toată lumea, atât în campionat, cât și în Cupa României, în condițiile în care sunt foarte multe meciuri ce se dispută într-un ritm intens și, automat, intervin accidentările și suspendările”, a continuat tehnicianul „galben-albaștrilor”.

Întâlnirea de pe stadionul „Metaloglobus” se va desfășura pe teren sintetic, petroliștii căutând, în această săptămână se se acomodeze cu suprafața de joc, mutându-și, luni și marți, antrenamentele la Parcul Municipal „Vest”. „Este o suprafață care nu-mi place deloc, dar va trebui să ne adaptăm cât mai repede la condițiile de joc, așa cum am făcut-o și la Recea. Ne-am antrenat în ultimele două zile pe teren sintetic și rebuie să fim pregătiți pentru orice, inclusiv pentru prelungiri și lovituri de departajare”, a concluzionat Moldovan.

Partida dintre Metaloglobus și FC Petrolul va începe la ora 14.30 și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Robert Avram (Pitești) – Bogdan George Duță (Bacău) și Cristian Voicu (Focșani). Arbitru de rezervă va fi Ionuț Constantinescu (Galați), iar ca observatori au fost delegați Gheorghe Moise (București) și Mihai Andrieș (București).

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043