Al treilea eșec pe „Ilie Oană”!

Petrolul continuă să risipească puncte pe teren propriu, suferind, astăzi, cea de-a treia înfrângere de pe „Ilie Oană” din acest sezon. A fost 0-1 cu U Craiova, lidera ierarhiei impunându-se grație golului lui Baeten (12), la capătul unui meci în care „lupii” au irosit o lovitură de pedeapsă, prin debutantul Beleck (83)!

Nimic nu s-a legat în jocul elevilor lui Viorel Moldovan la revenirea pe „Ilie Oană”, într-un meci cât se poate de important, împotriva primei clasate, U Craiova. E drept, Diarra (9) a avut o primă șansă de gol, trimițând cu capul, din mijlocul careului, pe lângă poarta adversă, dar, imediat, a venit golul de generic al lui Baeten (12), mijlocașul oltenilor șutând, de la aproape 30 de metri, imparabil, în vinclul din stânga lui Kitanov!

A fost golul de care oaspeții au avut nevoie pentru a juca, mai apoi, totul pe cartea unei defensive perfecte, tactica craiovenilor fiind ușurată și de dificultățile pe care „lupii” le-au avut pe faza de construcție. Mingea a ajuns anevoios în preajma buturilor apărate de către Popa și, în consecință, ocaziile au lipsit, astfel că, după 45 de minute, U conducea pe tabela de marcaj, obligându-l pe Viorel Moldovan să regândească, la pauză, tactica echipei sale.

Însă, din păcate, și după reluare scenariul a fost același, cu atacuri sterile din partea petroliștilor, ușor de neutralizat de defensiva adversă. Craiova a fost aproape să se desprindă la lovitura liberă bine executată de către Albu (58), dar Kitanov a intervenit salvator, iar finalul a adus și primele ocazii clare ale petroliștilor: Diarra (77) a șutat imprecis din șase metri, apoi Beleck (78) nu a putut să marcheze la debutul în tricoul „lupilor”, ratând, din marginea careului mic, după o centrare venită, de pe stânga, de la Țicu.

Petrolul a avut șansa să revină pe tabelă cu șapte minute înainte de final, atunci când „centralul” Ionuț Coza a dictat lovitură de pedeapsă la duelul dintre Paramatti și Balint. Beleck și-a așezat mingea la punctul cu var, a șutat în stânga lui Popa, acesta plecând în dreapta, dar minge a lovit rădăcina barei și a revenit în teren, fără ca vreunul dintre jucătorii ploieșteni să profite și să o reia în plasă!

S-a terminat, astfel, 0-1, Craiova revenind pe prima treapta a podiumului, în vreme ce, după acest joc, formația noastră rămâne în afara zonei de play-off, ocupând poziția a șaptea, cu un total de 13 puncte.

Miercuri, restanța cu CSM Slatina

După partida de astăzi, pentru formația noastră urmează încă un meci pe teren propriu, la jumătatea săptămânii viitoare. Astfel, miercuri, de la ora 17.00, este programată partida dintre FC Petrolul și CSM Slatina, restanță din etapa a șaptea a eșalonului secund. Apoi, în weekendul viitor echipa noastră va avea liber, urmând să stea în runda cu numărul zece.

FC Petrolul Ploiești – U Craiova 1948 (0-1)

Marcator: Baeten (12).

FC Petrolul: Kitanov – Mendoza, Meijers, Huja, Țicu – Ekollo (62 Balint), Lax – Bratu (62 Constantinescu), Roige (cpt) (87 Botic), Diarra (87 Saim Tudor) – Buhăescu (73 Beleck). Antrenor: Viorel Moldovan.

U Craiova: Popa – Negru, Paramatti, Diallo, Huyghebaert – Albu – Vl. Pop, Baeten (68 Stoenac) – Cl. Bălan (cpt), Compagno (59 Raicea), Răducanu (86 Ciolacu). Antrenor: Dumitru Vasilică.

Au arbitrat: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) – Andrei Constantinescu (București) și Adrian Vornicu (Iași).

Arbitru de rezervă: Dragoș Lunca (Cluj Napoca).

Observatori: Marian Lumânare (București) și Dan Jiga (Bistrița).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043