FC Petrolul – U Craiova 1948/ Momentul adevărului!

Petrolul se află la jumătatea seriei de patru jocuri programate într-un interval de doar zece zile, dar și înaintea celui mai important meci al acestei perioade. Mâine, pe „Ilie Oană” vine liderul eșalonului secund, U Craiova 1948, o echipă cu statut de nou-promovată, care, însă, a avut un parcurs fără greșeală în această ediție de campionat. Partida va începe la ora 15.00, fiind televizată de către DigiSport, Telekom Sport și Look Sport.

După trei deplasări consecutive, la Târgu Jiu și Recea, în campionat, și în București, pentru jocul de „Cupă” cu Metaloglobus, petroliștii revin pe „Ilie Oană”, la aproape o lună de zile distanță de la precedenta confruntare disputată pe teren propriu. Mâine, „lupii” vor da piept cu formația care conduce ierarhia eșalonului secund și au mare nevoie de un rezultat pozitiv, pentru a rămâne în preajma podiumului, dar și pentru a-și confirma statutul de favoriți ai luptei pentru promovare.

„Am avut parte de o săptămână solicitantă, iar până acum putem spune că lucrurile ne-au ieșit într-un sens pozitiv, pentru că am câștigat la Recea, iar în Cupa României am mers mai departe, după ce am eliminat ocupanta poziției secunde din campionat. Acum, duminică, vom avea parte de un test foarte important, pe care trebuie să-l câștigăm! Vom întâlni o echipă care a început excelent sezonul, care marchează foarte multe goluri, dar care are și o bună organizare defensivă. Un adversar pragmatic, însă am speranța că vom reuși să-l punem în dificultate și să ne adjudecăm cele trei puncte!”, este de părere Viorel Moldovan.

Tehnicianul „galben-albaștrilor” e conștient de faptul că, în cursa pentru promovare, echipa sa nu prea mai are voie să facă pași greșiți pe teren propriu, asta după ce a risipit șase puncte în confruntările cu Farul și Dunărea Călărași. „E important să avem continuitate în rezultate. Am pierdut, până acum, de două ori acasă și nu trebuie să le mai oferim acest prilej adversarelor, să câștige puncte la Ploiești”, a subliniat Moldovan. ”Chiar dacă avem un program aglomerat în această perioadă, suntem pregătiți din punct de vedere fizic pentru jocul de mâine. Diferența se va face în plan mental și trebuie să fim puternici, echilibrați, să avem răbdare, să ne așezăm bine și să obținem victoria!”, a concluzionat antrenorul petroliștilor.

Pentru meciul de mâine, „galben-albaștrii” nu au suspendați în lot, dar nu vor putea conta, nici la acest joc, pe serviciile lui Armando Vajushi, nerefăcut în totalitate după o accidentare.

Partida va începe la ora 15.00 și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Ionuț Coza (Cernica, Ilfov) – Andrei Constantinescu (București) și Adrian Vornicu (Iași). Arbitru de rezervă va fi Dragoș Nicolae Lunca (Cluj Napoca), iar ca observatori au fost delegați Dan Jiga (Bistrița) și Marian Lumânare (București).

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043