Amidu Salifu a semnat cu FC Petrolul Ploiești

Fotbalistul ghanez Amidu Salifu (27 ani) este ultimul venit în tabăra „galben-albastră”, acesta semnând, astăzi, cu FC Petrolul Ploiești, un angajament valabil până la finalul acestei stagiuni, cu drept de prelungire în cazul promovării.

Mijlocaș central, Salifu are experiența primelor două eșaloane din Italia, el aflându-se, în ultimii zece ani, sub contract cu AC Fiorentina. Pentru formația „viola” a debutat în Serie „A” pe 23 aprilie 2011, atunci când, într-un meci cu Cagliari, l-a înlocuit pe Adrian Mutu, bifând, în total, 25 de prezențe în elita fotbalului italian, pentru Fiorentina și, mai apoi, Catania.

Împrumutat de către Fiorentina, de-a lungul ultimilor ani, la Modena, Perugia, Brescia, Mantova, Vicenza, Arezzo și, ultima dată, în Kuweit, la Al-Salmiya, Salifu a strâns 78 de apariții în Serie „B” și alte peste 50 în Serie „C”.

Bun venit, Amidu Salifu!

Jucători noi la antrenamentele „lupilor”

Salifu a efectuat astăzi un prim antrenament, sub comanda preparatorului fizic Stelian Isac. Alături de mijlocașul ghanez s-au mai aflat jucătorul israelian Ben Levy, cel care, după cum se știe, a ajuns la un acord cu „lupii galbeni”, dar și Eugen Zasavițchi (27, mijlocaș central, Republica Moldova) și Alexandru Dobre (21 ani, fundaș central, ultima dată la Înainte Modelu), ultimii doi urmând să fie văzuți de către Viorel Moldovan la următoarele ședințe de pregătire.

Zasavitchi a jucat ultima dată la Minaur Baia Mare, după ce, în cariera sa, a mai evoluat pentru FC Veris, Trakai (Lituania), GKS Tychy (Polonia), Jonava (Lituania), Dacia Chișinău, Zimbru Chișinău, FC Kaliu (Estonia) și Dnyapro Mogilev (Belarus), având 22 de prezențe în reprezentativa „U21” și o apariție în naționala de seniori a Republicii Moldova, într-un meci disputat contra Irlandei, în preliminariile Campionatului Mondial din 2016.

 

Următorul meci

FC Rapid 1923 vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Giulesti - Valentin Stănescu
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11944
21840
31934
41832
51932