Bilanțul petroliștilor convocați la loturile naționale

Patru jucători ai Petrolului au participat, în această perioadă de pauză în campionat, la acțiunile echipelor naționale de tineret și juniori. Astfel, „căpitanul” Vali Țicu a debutat pentru România „U21”, Sergiu Pârvulescu și Adrian Nicolae s-au aflat, în Bosnia, cu România „U19”, în vreme ce Alin Boțogan s-a pregătit cu România „U18”.

* Calificată direct la turneul final al Campionatului European din 2023, în calitate de co-organizatoare, echipa națională „U21” a României a avut programat un stagiu de pregătire în țară. ”Căpitanul” Petrolului, Valentin Țicu, a fost titular în ambele partide de verificare susținute de „tricolori”, cele cu Gloria Buzău (scor 3-1) și Georgia (scor 1-1). În prima confruntare, Țicu a evoluat până în minutul 69, pentru ca, împotriva georgienilor, să rămână pe teren până la fluierul final.

* La rândul lor, Sergiu Pârvulescu și Adrian Nicolae (jucătorul Petrolului, dar detașat în acest sezon, sub formă de împrumut, la CS Blejoi) au participat, cu reprezentativa „U19”, la „dubla” dintre Bosnia și România. În primul joc, câștigat de România cu 5-1, Pârvulescu a intrat pe teren din minutul 65, iar Nicolae din minutul 77, pentru ca, în cea de-a doua confruntare, tranșată de către bosniaci (1-0), ambii să fie titulari. Pârvulescu a fost schimbat la pauză, iar Nicolae a bifat toate cele 90 de minute.

Sergiu Pârvulescu: primul din stânga, rândul de jos; Adrian Nicolae: al patrulea, de la stânga la dreapta, rândul de sus
Sergiu Pârvulescu: primul din stânga, rândul de jos; Adrian Nicolae: al patrulea, de la stânga la dreapta, rândul de sus.

* Alin Boțogan a fost convocat pentru un cantonament al reprezentativei „U18”, ce s-a desfășurat la Slatina, încheiat cu un joc de verificare disputat în compania formației locale de eșalon trei, CSM. Boțogan a fost folosit în „11”-le de start, ca mijlocaș central, fiind înlocuit la capătul primei reprize, în condițiile în care selecționerul Daniel Oprescu a schimbat „liniile” la pauză.

Sursa foto: Federația Română de Fotbal

Alin Boțogan: penultimul pe rândul de sus, de la stânga la dreapta
Alin Boțogan: penultimul pe rândul de sus, de la stânga la dreapta

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043