Bun venit, Pedro Justiniano!

Fundașul central Pedro Justiniano Almeida Gomes (23 de ani) este noul jucător al echipei noastre, el fiind împrumutat, până la finalul sezonului următor, de la gruparea poloneză Radomiak Radom. Justiniano a ajuns în cantonamentul „lupilor”, Petrolul aflându-se, de ieri, în Austria, la Gussing.

Campania de întărire a lotului în perspectiva stagiunii 2023-2024 continuă, iar ultimul sosit în tabăra „galben-albaștrilor” este fundaș central Pedro Justiniano (23 ani, 1.90 m). Un tânăr jucător născut în Italia, la Vicenza, și care s-a format la juniorii lui Juventus Torino, înainte de a fi transferat, la vârsta de 18 ani, de către FC Porto. Cu echipa „U19” a celebrului club lusitan a câștigat, în 2019, UEFA Youth League, iar după ce a făcut pasul la seniorat a jucat pentru FC Porto B (37 prezențe), în liga a doua portugheză, și, mai apoi, în același eșalon, pentru Academica Coimbra (20 prezențe). În vara anului trecut, Pedro Justiniano a fost transferat de către gruparea poloneză de primă ligă Radomiak Radom, pentru care a adunat 12 prezențe în ultima ediție de campionat, fiind antrenat de către Costel Gâlcă.

„Sunt bucuros că să mă aflu aici și sper să facem lucruri bune împreună”, a spus Pedro Justiniano.

Noul echipier al „lupilor” are un palmares interesant și în ceea ce privește echipele naționale, evoluând pentru trei reprezentative distincte! Astfel, ca junior, Pedro Justiniano a jucat pentru Italia „U15” (8 meciuri), Portugalia „U15” (2 meciuri), Portugalia „U16” (5 meciuri), Portugalia „U17” (6 meciuri) și Portugalia „U18” (1 meci)! Iar, ca senior, are două selecții pentru naționala Guinea-Bissau, deținând cetățenia tării africane, în paralel cu cea portugheză.

Bun venit, Pedro Justiniano!

Următorul meci

FC Dinamo București vs FC Petrolul Ploiești

Stadionul "Arcul de Triumf"
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043