Când nici noroc nu e…

Petrolul a făcut primul pas greșit în acest sezon, pierzând pe terenul Metaloglobusului. O infrangere nedreaptă, consemnată după reușita lui Enache (69), și la capătul unui meci în care “gazarii” au lovit de două ori barele portii gazdelor.

Prima deplasare stagionala a “lupilor” s-a încadrat în tiparul intuit. Pe “sinteticul” din Pantelimon, încins de soare la miezul zilei, trupa lui Nae Constantin a avut, așa cum era de așteptat, o misiune dificilă, în fața unui adversar arțăgos, ce i-a pus, ca la fiecare întâlnire directă, multe probleme.

Petrolul a arătat, din start, că este echipa dispusă să joace și sa preia frâiele întâlnirii, dar n-a reușit, pe parcursul primei reprize, sa rupă echilibrul pe tabela de marcaj. Și asta chiar dacă ocazii au fost, una, cel puțin, rarisima, atunci cand Măzărache (42), singur la șase metri, cu toată poarta in față, a trimis, cu capul, în butul din dreapta lui Gavrilaș, și el, parcă, uluit că a scăpat, ca prin miracol, fără gol primit!

După pauză, jocul Metaloglobusului a prins ceva mai multă “culoare”, iar Lung (50) a semnat prima ocazie a gazdelor, cu o reluare din marginea careului mic, la care mingea a trecut peste poartă. A fost un semn ca bucureștenii speră la mai mult și, până la urmă, au reușit chiar să scoată maximul posibil din această întâlnire, după ce Enache (69) a plecat pe un contraatac din jumătate proprie, l-a pierdut pe drum pe Seto, iar, odată ajuns în careul petrolist, a plasat balonul, de la 13 metri lateral stânga, la colțul lung: 1-0!

A fost, de altfel, golul care a decis destinația celor trei puncte, în conditiile în care și ghinionul a avut o contribuție importantă în stabilirea rezultatului final. Petrolul a fost aproape de egalare la lovitura de cap a lui Diarra (75), dar transversala l-a salvat pe Gavrilaș, fără doar și poate norocosul zilei…

Echipa noastră rămâne, astfel, cu trei puncte în clasament, iar până la urmatorul joc va avea o pauză de zece zile, partida cu Csikszereda fiind programată să se desfășoare miercuri, 18 august, de la ora 20.30, pe “Ilie Oană”.

Foto: Răzvan Păsărică și Laurențiu Mich

Metaloglobus București – Petrolul Ploiești 1-0 (0-0)
Marcator: Enache (69).

Metaloglobus: Gavrilaș – I. Sîrbu (73 Ed. Vraciu), D. Lung, Caramalău, Andr. Sava – Al. Coman, Borțoneanu (73 Al. Lazăr), Pandele, Tudoran (56 Al. Enache) – Cl. Herea (68 Andr. Răuță), Ov. Herea (cpt.)(86 Potecea). Antrenor: Nicolae Grigore.

Petrolul: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Cebotaru (85 Stoica), T. Seto (76 Pană) – M. Bratu (71 Mih. Constantinescu), Vajushi (76 Buia), Măzărache (71 Saim Tudor) – S. Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.

Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); Asistenți: Adrian Vornicu (Iaşi) și Mihăiță Necula (Bucureşti); Rezervă: Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică – Sibiu); Observatori: Ion Negoescu (Târgovişte) și Ciprian Anton (Suceava).

Următorul meci

ACS Progresul Pecica vs FC Petrolul Ploiești

Progresul, Pecica
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
1922
2819
3918
4915
5913