Chindia – Petrolul 2-3/De la extaz la agonie și retur!

Am reînnodat șirul victoriilor, după un 3-2 nerecomandat cardiacilor, în „deplasarea” de pe „Ilie Oană”, cu Chindia Târgoviște! „Dubla” lui Dumitriu (8, 22) părea să ne asigure un succes clar, dar Popa (75) și Atanase (80) au ținut Chindia în joc, pentru ca Irobiso (82) să lovească decisiv și să ne aducă punctele cu care urcăm, momentan, pe podium.

Al șaselea joc consecutiv în care nu pierdem și, în același timp, victoria cu numărul patru din acest start de sezon! Primul meci în care marcam mai mult de un gol, dar și cel dintâi în care primim goluri, după 441 de minute în care Vâlceanu reușise să-și păstreze poarta neatinsă! Prima „dublă” stagională a unui petrolist, Dumitriu punctând de două ori contra Chindiei, și primul „roșu” din acest sezon, văzut de Ivanovschi, în minutul 69 al întîlnirii de astăzi!

Statistic, așa s-ar putea rezuma duelul de pe „Ilie Oană”, în care Petrolul a avut rolul de echipă vizitatoare, dar, firesc, s-a simțit ca și acasă. Elevii lui Nicolae Constantin au avut, de altfel, 45 de minute excelente în plan ofensiv, reușind ca, până la pauză, să se detașeze pe tabela de marcaj, grație golurilor marcate de către Lucian Dumitriu.

Mijlocașul „lupilor”, revenit printre titulari, a deschis scorul în minutul 8, atunci când, după a centrare de pe stânga a lui Țicu, și o deviere a lui Ivanovski, a împins balonul în plasă, din marginea careului mic: 1-0. Apoi, aproape de jumătatea primei părți, Borța a centrat perfect de pe dreapta și Dumitriu (22) a reluat imparabil, cu capul, de la 10 metri, o bară-gol ce l-a lăsat fără replică pe Dinu Moldovan: 2-0.

Pe lângă cele două goluri, petroliștii au avut și alte ocazii mari, Ivanovski (13) nereușind să înscrie din marginea careului mic, șutul său din intoarcere „mușcând” transversala înainte de a ieși în aut, iar Grozav (33) a țintit butul din stânga lui Dinu Moldovan. Până la pauză, o bară și în contul „gazdelor”, Akhmatov (35) trimițând, de la 18 metri, în stâlpul din dreapta lui Vâlceanu!

Cinci minute de coșmar! Salvarea a venit de la Irobiso

Nimic nu părea, după reluare, să prevestească finalul dramatic de care urma să aibă parte confruntarea din această după-amiază. Petrolul s-a apărat bine și a reușit să-și conserve avantajul, dar a venit eliminarea lui Ivanovski (69) și, în zece oameni, „lupii” au simțit cum le scapă victoria printre degete! Popa (75) a redus din diferența, cu un „trasor” din mijlocul careului, iar Atanase (80) a restabilit echilibrul, punctând pentru 2-2 cu un șut superb, din afara careului, cu care a „pus” mingea în vinclul din stânga lui Vâlceanu!

Prabușire? Nu, pentru că Irobiso (82) a știut cum să-și valorifice avantajul fizicului într-un duel cu Atanase, purtat în careul advers, și a „înțepat” mingea pe sub Dinu Moldovan, marcând golul unui succes pe cât de dramatic, pe atât de frumos!

S-a terminat 3-2, cu Vâlceanu făcând minuni între buturi în ultimele minute, iar Petrolul își continuă parcursul invincibil din ultimele săptămâni. Cu 14 puncte, acumulate în opt jocuri, suntem, cel puțin până mâine, pe podium și ne putem gândi, astfel, cu optimism la meciul următor. Duminică jucăm tot pe „Ilie Oană”, de la ora 21.30, cu FC Botoșani.

Foto: Cristi Stavri (www.sportpictures.eu).

 

Chindia Târgoviște – FC Petrolul 2-3 (0-2)

Marcatori: Popa (75), Atanase (80)/Dumitriu (8, 22), Irobiso (82).

Chindia: D. Moldovan – Orzoco, Celea, Boldor, Ioniță (72 Atanase) – Akhmatov, Passaglia (46 Șerban) – Mihaiu (46 Cooper), Popadiuc (87 Cherchez), Dumitrașcu (26 Vorobjovas) – Popa (cpt). Antrenor: Adrian Mihalcea.

Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Huja – Borța (86 Pashov), Dumitriu (67 Tucaliuc), Cebotaru (57 Seto), Jair, Țicu (cpt) – Grozav (67 Irobiso) – Ivanovski. Antrenor: Nicolae Constantin.

Cartonașe galbene: Boldor (44)/Ivanovski (57, 69), Borța (63).

Cartonaș roșu: Ivanovski (69).

Au arbitrat: Florin Chivulete – Mihai Marica și Ferencz Tunyogi.

VAR: Sorin Costreie.

AVAR: Vladimir Urzică.

Rezervă: Sebastian Colțescu.

Observatori: Ioan Costin Toma (pentru arbitraj) și Imilian Șerbănică (pentru organizare).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043