CSA Steaua – FC Petrolul/Nicolae Constantin: „Nu este loc de discuții: vrem să câștigăm!”

După două săptămâni de pauză, lupta pentru promovare se reia în eșalonul secund, etapa a doua din play-off propunând, sâmbătă, un duel CSA Steaua – FC Petrolul. Partida se va disputa pe stadionul „Steaua”, de la ora 14.30, fiind pentru prima dată când cele două formații se întâlnesc pe noua arenă din „Ghencea”.

„Lupii” se pregătesc pentru prima dintre cele trei confruntări programate pe parcursul unei săptămâni (vs CSA Steaua – 2 aprilie; vs AFC Hermannstadt – 6 aprilie; vs Concordia Chiajna – 9 aprilie), serie la capătul căreia Liga 1 poate fi mult mai aproape.

„Primul meci este, ca întotdeauna, cel mai important! Întâlnim o echipă care joacă fără obiectiv în acest play-off, dar asta nu este de condamnat, ci este meritul ei că a ajuns pînă în această fază. Steaua nu are nimic de pierdut, ci doar de câștigat din acest meci, și sunt sigur că va face tot posibilul să ne încurce. Însă, suntem pregătiți pentru orice!”, a prefațat, antrenorul Nicolae Constantin, duelul de sâmbătă. „Nu este loc de discuții: ne propunem să câștigăm, asta este cât se poate de clar și cu acest gând vom merge în Ghencea! Putem face acest lucru, ne cunoaștem adversarii, știm ce joacă și sper să trecem cu bine peste acest joc! Ne-am pregătit cum trebuie, iar pauza de două săptămâni ne-a prins bine, pentru că am reușit să recuperăm o parte dintre jucători, în condițiile în care au fost ceva probleme cu gripa în perioada asta. Avem aproape tot lotul valid, singurele absențe fiind cele ale lui Velisar, care a suferit o entorsă la antrenamentul de ieri, Boțogan, care s-a întors cu o accidentare de la lotul național și va trebui să mai stea câteva zile, și Dragoș Gheorghe. Vom juca pe un stadion nou, cu un gazon perfect, va fi o atmosferă foarte frumoasă, vor fi mulți suporteri ce vor veni să ne susțină, așa că avem toate condițiile să ne întoarcem la Ploiești cu un rezultat bun”, a mai adăugat Nicolae Constantin, martor, din teren, la câteva victorii importante contra Stelei, cum ar fi acel 5-1 din 1999, meci în care a și marcat. „Au fost victorii frumoase, am prins și un 1-0 în Ghencea, cu gol Mihalache! Ca jucător am câștigat, de altfel, de mai multe ori, și sper să o fac și ca antrenor”, a conchis Constantin.

Avancronica întâlnirii de sâmbătă a fost făcută și de către doi dintre tinerii jucători ai „galben-albaștrilor”, Mario Bratu și Sergiu Pîrvulescu, ambii revenind, de ieri, la antrenamentele formației noastre, după ce au participat la acțiunile echipelor naționale „U20” și „U19”. „Va fi un meci foarte dificil. Este adevărat, ei nu au drept de promovare, dar asta nu înseamă că nu vor da totul, pentru că, în mod cert, vor vrea să ne bată! Este un derbi important și pentru suporteri, am văzut că fanii noștri se mobilizează să vină în număr cât mai mare la meci și sper să nu-i dezamăgim”, a afirmat Mario Bratu.

La rândul său, proaspăt calificat cu naționala „U19” la turneul final al Campionatului European, Sergiu Pîrvulescu a spus, legat de partida din Capitală, că „voi avea unele emoții, pentru că este un derbi, dar sunt sigur că vom face un meci foarte bun! Și când spun asta, mă bazez pe noi, pentru că știu ce echipă avem! Calificarea la Campionatul European mi-a dat încredere, am un moral bun și îmi doresc să obținem victoria și să ne bucurăm, alături de suporteri, de încă un pas important făcut pe drumul spre Liga 1”.

 

Pentru întâlnirea de sâmbătă, suporterii echipei noastre vor organiza deplasarea cu trenul. Plecarea va fi la ora 10.30, de la Gara de Sud, iar prețul va fi de 35 de lei. Biletele se pot procura de la stadionul „Ilie Oană” (sala de conferințe).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs AFC Hermannstadt

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
1922
2819
3817
4915
5913