Pas greșit în „Ghencea”!

Cea de-a treia înfrângere din acest campionat a venit, astăzi, în „Ghencea”, la capătul unui meci în care am condus până în minutul 57! Diarra (10) a deschis scorul pentru formația noastră, dar Chipirliu (57 și 69) a întors rezultatul, prima dintre reușite venind după un penalti pe care l-a văzut doar „centralul” Rareș Vidican!

Nu întotdeauna ce începe bine se și termină la fel! Am simțit asta pe pielea noastră, într-un meci pe care l-am controlat vreme de aproape o oră, dar pe care, până la urmă, l-am pierdut și ne-am complicat, într-o oarecare măsură, misiunea în lupta pentru promovare.

În „Ghencea” a fost, cu adevărat, un derbi, chit că doar una dintre combatante va avea și dreptul de a evolua, din vară, în primul eșalon. Atmosfera? De top, cu peste 1000 de pătimași suporteri ai „lupilor” veniți de la Ploiești, aceștia dându-le cu brio replica rivalilor din cealaltă peluză.

Iar, pe teren, meciul a început cât se poate de promițător. Diarra (10), „nașul” CSA-ului din acest sezon, s-a desprins din marcajul lui Walace și, cu o reluare-fulger din opt metri, a pus Petrolul în avantaj când încă meciul nu se urnise bine. Până în pauză se putea face 2-0, dar Diarra (41), cu un șut alături de poartă, și Seto (44), cu o reluare imprecisă dintr-o poziție bună, n-au reușit să aducă desprinderea! Putea fi diferență dublă și după startul părții secunde, atunci când golgheterul Diarra (54) a găsit un culoar liber spre buturile adverse, însă a tras în blocajul lui Bălbărău, iar, ulterior, Walace a respins din fața porții…

A fost, însă, imediat, 1-1, pentru că, la o centrare a lui Enceanu, din colțul din stânga al careului, mingea l-a lovit în umăr pe Cebotaru, însă arbitrul Rareș Vidican a văzut cu totulaltceva și a luat o decizie ce avea să influențeze, în mod clar, soarta întâlnirii! Centralul a indicat punctul cu var, Chipirliu (57) a transformat penaltiul și, din acel moment, CSA-ul a avut „aerul” necesar pentru a spera chiar la mai mult decât un egal. Ceea ce s-a și întâmplat, pentru că, după o nouă mare ocazie a „galben-albaștrilor”, Măzărache (68) trăgând, din apropiere, peste transversală, gazdele au trecut, apoi, în avantaj, Chipirliu (69) surprinzându-l pe Avram, foarte sigur până atunci, cu un șut, nu foarte puternic, expediat din interiorul careului!

Așa s-a scris istoria unui meci pe care elevii lui Nae Constantin au dat senzația că îl au, multă vreme, sub control! Rămânem, astfel, cu doar un punct după primele două etape din play-off, diferența fața de urmăritoare, scade, dar totul este, în continuare,  în mâna noastră. Miercuri urmează derbiul cu AFC Hermannstadt, pe „Ilie Oană”, de la ora 19.00, și încă o șansă de a ne detașa, din nou, în fruntea clasamentului!

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

CSA Steaua București – FC Petrolul 2-1 (0-1)

Marcatori: Chipirliu (57 – pen., 69)/Diarra (9).

CSA: Bălbărău – Oroian, Walace, Beța, Neacșu – Bărbulescu (cpt) (14 Mihăescu, 46 Șt. Pacionel), Enceanu – Șt. Drăghici, Chipirliu (86 E. Pacionel), Ad. Popa (86 Răsdan) – Buhăescu (78 Dragu). Antrenor: Daniel Oprița.

Petrolul: Avram – Pîrvulescu (76 Duță), Huja, Meijers, Țicu (cpt) – Seto (76 Jarovic), Cebotaru (68 Chindriș) – Bratu, Cioiu (68 Pashov), Măzărache (68 Tucaliuc) – Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.

Au arbitrat: Rareș George Vidican (Satu Mare) – Alexandru Filip (Constanța) și Ionuț Marius Bobe (București). Rezervă: Valentin Porumbel (Oltenița).

Observatori: Laurențiu Vărgatu (Brăila) și Mircea Bucur (Tg. Mureș).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043