CSC 1599 Șelimbăr – FC Petrolul/ Primul hop în Cupa României!

Petrolul ia startul, astăzi, în ediția 2022-2023 a Cupei României, o competiție ce propune, din acest sezon, un sistem de desfășurare cu totul nou. Astfel, după epuizarea tururilor regionale, 24 de formații din eșaloanele inferioare au acces în play-off, unde li s-au alăturat și opt prim-divizionare, miza reprezentând-o calificarea în faza grupelor întrecerii. Pentru a ajunge acolo, „lupii” trebuie să treacă de CSC 1599 Șelimbăr, în meciul care se va disputa, începând cu ora 18.45, la Mediaș.

Pentru Nicolae Constantin, obiectivul propus este unul cât se poate de clar: echipa pe care o pregătește trebuie să meargă în grupele Cupei României! „Este o competiție în care Petrolul, de-a lungul timpului, a avut succes, a câștigat trofee și, evident, ne dorim să ajungem cât mai departe în această ediție. E clar că ne dorim să câștigăm și atât pentru mine, cât și pentru echipă, pentru vestiar, Cupa României este un obiectiv important”, a afirmat Nicolae Constantin, cel care a vorbit și despre adversara de mâine, CSC 1599 Șelimbăr, echipă ce se află pe poziția a treia în ierarhia Ligii 2, cu patru victorii, două remize și o înfrângere. „O echipă bine organizată, care și în sezonul trecut, atunci când am avut-o adversară, a avut rezultate destul de bune. Joacă fără obiectiv în campionat, pentru că nu are drept de promovare, așa că, probabil, Cupa este și pentru cei de la Șelimbăr o competiție importantă, în care își propun să meargă cât mai departe. Dar, știm la ce să ne așteptăm, i-am urmărit, și, din punctul meu de vedere, depindem doar de noi la meciul acesta”, a continuat Constantin.

Cu Irobiso suspendat și cu Țicu care, aseară, a jucat 90 de minute contra Olandei la „U21”, primul „11” al petroliștilor ar putea să propună câteva nume noi în duelul cu CSC Șelimbăr. „Nu vor fi foarte multe schimbări, dar, cu siguranță, dacă până la startul meciului vom reuși să-i avem, în acte, și pe Mathaus și Leitner, atunci mi-aș dori să-i văd. Trebuie să ne gândim și că sâmbătă, cu CFR, ne lipsește Huja și trebuie, astfel, să găsim o soluție. Este și Budescu cu noi, dar nu se pune problema să intre, încă, la joc, pentru că trebuie să-și urmeze pașii în această recuperare a lui și, în momentul în care va fi apt 100%, atunci cu siguranță vom apela la el”, a mai afirmat antrenorul principal al „galben-albaștrilor”.

Plecați marți, după prânz, spre Mediaș, petroliștii vor rămâne în orașul transilvănean până la finalul săptămânii, pentru că tot aici vor juca și meciul de campionat cu CFR Cluj (sâmbătă, ora 21.30). „Partea bună este că disputăm ambele meciuri la Mediaș și nu va trebui să ne mai deplasăm. Partea mai puțin bună este aceea că terenul nu este unul foarte bun, dar și noi și adversarii vom juca pe aceeași suprafață, așa că nu va trebui să găsim o scuză în asta sau să ne plângem”, a spus Constantin.

Partida dintre CSC 1599 Șelimbăr și FC Petrolul va fi arbitrată de către o brigadă alcătuită din Sorin Vădana (Cluj Napoca) – George Suciu (Câmpia Turzii) și Mihaela Țepușă (Buzău). Arbitru de rezervă va fi Octavian Ciucanu (Brașov), iar ca observatori au fost delegați Aron Huzu (Sibiu) și Felix Grigore (București).

Întâlnirea va fi televizată de către Digisport, Prima Sport și Orange Sport.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs FC Rapid 1923

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043