CSM Ceahlăul – FC Petrolul 1-2/Mergem în „optimi”!

Câștigând meciul disputat, în această seară, pe terenul Ceahlăului Piatra Neamț, Petrolul avansează încă un tur în Cupa României. „Lupii” au fost conduși la pauză, după reușita lui Curpăn (15), dar au întors soarta confruntării în partea secundă, Buhăescu (57) și Roige (77) marcând golurile calificării în optimile de finală.

Chiar dacă a avut în față o echipă tânără și lipsită de experiență, Ceahlăul trimițând, în primul „11”, cinci jucători născuți după anul 2000, Petrolul a început dezamăgitor meciul de la Piatra Neamț. Elevii lui Viorel Moldovan n-au părut să fie, în vreun fel, concentrați la miza partidei, așa încât diferența de eșalon, dar și cea de valoare, ce, teoretic, exista pe hârtie, a fost inexistentă în prima parte a întâlnirii.

Gazdele au simțit că e loc de o surpriză nesperată și au făcut ceea ce trebuiau să facă: au cedat posesia, au profitat de construcția lentă și previzibilă a ploieștenilor și, pe un contraatac, au dat lovitura. Era doar minutul 15, atunci când Agafiței a pătruns pe stânga, până aproape de linia de fund, a centrat în fața porții, iar Curpăn, rămas fără marcaj, l-a învins pe Avram! Moldovan a schimbat din mers sistemul, l-a trimis pe teren și pe golgheterul Buhăescu, dar reacția „găzarilor” a fost inexistentă, astfel încât Ceahlăul a încheiat în avantaj prima repriză.

Imediat după reluare, amfitrionii au fost extrem de aproape de golul desprinderii, atunci când același Curpăn (47) a rămas singur, la 8 metri, dar s-a speriat, parcă, de șansa avută și a șutat direct în brațele lui Avram, iar „lupii” au părut, în sfârsit, să trage învățămintele necesare din acest avertisment. Abia intrat pe teren, Constantinescu a luat o acțiune pe cont propriu în partea dreaptă și i-a așezat mingea, perfect, lui BUHĂESCU (57), cel care a restabilit egalitatea cu un șut expediat din 8 metri, după care jocul s-a mutat în jumătatea nemțeană. Până la urmă, ROIGE (77) a evitat prelungirile, reușind golul victoriei cu o reluare din fața porții, după un șut în blocaj al lui Buhăescu, victoria fiind una logică, dar conturată, totuși, mai greu decât ar fi fost de așteptat.

Pentru petroliști a mai rămas un singur joc de disputat în acest an, în campionat, întâlnire ce se va disputa sâmbătă, de la ora 12.00, pe terenul Unirii Slobozia.

Foto: Cristi Stavri

Ceahlăul Piatra Neamț – FC Petrolul Ploiești 1-2 (1-0)

Marcatori: Curpăn (15)/Buhăescu (57), Roige (77).

Ceahlăul: Cîmpianu – Moroșanu, Cojocaru, Andreș, Keita – Botezatu – Curpăn (87 Hodorogea), Matei, Darb (cpt), Agafiței (81 R. Vasile) – Mateiciuc (90+2 Anton). Antrenor: Gabriel Rădulescu.

FC Petrolul: Avram – Olaru, Mondragon, Manolache, Poelmans (46 Vajushi) – Salifu – Bratu (55 Constantinescu), Lax (30 Buhăescu), Roige (cpt), Bogdan (46 Nicolae) – Balint (81 Botic). Antrenor: Viorel Moldovan.

Au arbitrat: Andrei Baciu (Botoșani) – Iulian Cătălin Brînză (Botoșani) și Mihăiță Adrian Noroc (Botoșani).

Arbitru de rezervă: Sergiu Mavriche (Bacău).

Observatori: Cristian Sava (Bacău) și Vasile Vamanu (Bacău).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11737
21832
31832
41831
51826