CSM Ceahlăul – FC Petrolul/Pentru un loc în optimile Cupei României

 „Lupii” vor juca, mâine, pe terenul formației de eșalon trei Ceahlăul Piatra Neamț, pentru calificarea în faza optimilor de finală ale Cupei României. Partida va începe la ora 18.00 și va putea fi urmărită pe Digisport, Telekomsport și Look Sport.

Cu un parcurs sub așteptări în campionat, acolo unde n-au mai câștigat de trei etape și au ajuns până pe poziția a zecea, petroliștii speră să regăsească gustul victoriei în Cupa României. Mâine, echipa lui Viorel Moldovan pornește din postura favoritei în duelul cu formația de eșalon trei Ceahlăul Piatra Neamț, sperând să confirme calculele hârtiei și să acceadă în optimile de finală ale competiției KO.

Moldovenii ocupă poziția a șasea în clasamentul Seriei I, cu cinci victorii obținute în cele zece etape disputate, iar calificarea în această fază a Cupei a venit după un traseu în care formația pregătită de către Gabriel Rădulescu le-a eliminat pe CSM Bacău (4-0, deplasare), Aerostar Bacău (3-0, acasă) și ACS Șomuz Fălticeni (4-0, deplasare). Pentru Ceahlăul, grupare care ani de zile a stat pe prima scenă, partida de mâine reprezintă, astfel, și un bun prilej de a reveni în atenția fotbalului românesc, fiind, de altfel, pentru prima dată în ultimii trei ani când nocturna arenei de la Piatra Neamț se va aprinde, din nou, pentru un joc oficial.

De partea cealaltă, petroliștii știu că trebuie să câștige pentru a mai atenua, printr-o calificare în turul următor, nereușitele din ultima perioadă. Elevii lui Viorel Moldovan s-au întors la antrenamente imediat după jocul cu Gloria, iar după ședința de pregătire din această dimineață vor pleca spre Piatra Neamț. Din lot, exceptându-i pe mai vechii indisponibili Enache și Diarra, ultimul ratând, astfel, întâlnirea cu fosta sa echipă, nu va face parte nici portarul bulgar Kitanov, cel care a acuzat o accidentare la finalul ultimei partide, urmând să fie supus, astăzi, unor investigații medicale suplimentare. De asemenea, de ultim moment pe lista accidentaților s-au alăturat și Saim Tudor, Marian Huja și Valentin Țicu, cu toții rămânând la Ploiești.

Întâlnirea de mâine va începe la ora 18.00, putând fi urmărită live pe Digisport, Telekomsport și Look Sport. Confruntarea a fost încredințată unei brigăzi alcătuită din Andrei Baciu (Botoșani) – Iulian Cătălin Brînză (Botoșani) și Mihăiță Adrian Noroc (Botoșani), în vreme ce arbitru de rezervă va fi Sergiu Mavriche (Bacău). Ca observatori au fost delegați Cristian Sava (Bacău) și Vasile Vamanu (Bacău).

Următorul meci

UTA Arad vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Francisc von Neuman
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12655
22648
32645
42640
52639