Încă un pas greșit: 1-1 cu Gloria Buzău!

Petrolul bifează cel de-al treilea meci consecutiv fără victorie, după 1-1, pe „Ilie Oană”, cu SCM Gloria Buzău. „Lupii” au deschis scorul prin Huja (65), dar n-au putut să-și conserve avantajul până la final, oaspeții plecând cu un punct de la Ploiești, în urma penaltiului transformat de către Tucaliuc (71).

Cu cei mai mulți dintre jucători recuperați din punct de vedere medical, după indisponibilitățile acuzate pentru ultimele două confruntări, Viorel Moldovan a putut alinia, contra Buzăului, o formulă apropiată de cea de bază. Nu același lucru s-a putut spune și despre oaspeți, cei care au avut destui titulari absenți din cauza COVID-19, însă, chiar și în aceste condiții, Gloria a părut a fi echipa mai „vioaie” în prima parte a întâlniriii de pe „Ilie Oană”.

Petroliștilor le-a lipsit ritmul, au combinat anevoios și, în consecință, nici n-au reușit să găsească drumul spre poarta apărată de către Stoian, abia spre finalul primei părți venind prima ocazie importantă. O lovitură liberă bătută, de pe stânga, de către Țicu, la care Ekollo (38) a reluat, din mjlocul careului, cu capul, dar, din păcate, peste transversală!

După pauză, tehnicianul „lupilor” a încercat să revitalizeze ofensiva, aruncându-l în luptă și pe Balint, iar lui Buhăescu (53) i-au lipsit câțiva centimetri pentru a trimite în plasă o minge reținută, până la urmă, de către Stoian. Tot lui Buhăescu (61) i-a aparținut și următoarea șansă, o lovitură de cap peste transversală, deschiderea de scor venind, însă, până la urmă, din piciorul unui fundaș central: la un corner de pe dreapta, bătut de către Bratu, Vajushi a lăsat mingea să treacă, iar HUJA (65) a reluat, de la zece metri, imparabil, în vinclul din stânga lui Stoian!

Părea să fie golul de care „galben-albaștrii” aveau nevoie pentru a se îndrepta către o victorie atât de necesară, însă, după doar câteva minute, Gloria a reușit să revină pe tabela de marcaj. Și asta după un penalti usor acordat, la un contact între Huja și Iurcu, pe care Tucaliuc (71) l-a transformat cu ceva emoții, plasând mingea în colțul din stânga lui Kitanov: 1-1.

Finalul a venit cu două ocazii mari trecute în contul „căpitanului” Pol Roige – un șut scos, din vinclu, de către Stoian (75), și, mai apoi, o reluare de la 10 metri, lateral dreapta, la colțul scurt, dar în plasa exterioară (82) – dar, din nefericire, nu și cu golul izbavitor! Rămânem, astfel, doar cu un punct obținut în această seară și, după cel de-al treilea joc consecutiv fără victorie, ocupăm locul 9 în clasament, la patru lungimi distanță de zona de play-off.

Sâmbătă, Petrolul va juca la Piatra Neamț, dela ora 18.00, cu Ceahlăul, în „16”-imile Cupei României, pentru ca anul să se încheie pe 5 decembrie, cu jocul din deplasare, din etapa a 15-a, cu Unirea Slobozia.

Foto: Răzvan Păsărică/Cristi Stavri (www.sportpictures).

FC Petrolul Ploiești – SCM Gloria Buzău 1-1 (0-0)

Marcatori: Huja (65)/Tucaliuc (71, pen).

FC Petrolul: Kitanov – Mendoza (46 Olaru), Meijers, Huja, Țicu – Lax (72 Salifu) – Constantinescu (63 Bratu), Ekollo (46 Balint), Roige (cpt), Vajushi (88 Poelmans) – Buhăescu. Antrenor: Viorel Moldovan.

SCM Gloria: Stoian – Pârvulescu, Balgiu, Toma, Perju – Cr. Ciobanu (63 Ignat), Anton, Pațurcă (87 Stăiculescu), Tucaliuc (90+1 Piftor) – Iurcu, Roșu. Antrenor: Ilie Stan.

Au arbitrat: Sorin Costreie (Buftea) – Szabo Gero (Cluj Napoca) și Gabriel Catană (Târgoviște).

Arbitru de rezervă: Sergiu Mavriche (Bacău).

Observatori: Marian Lumânare (București) și Liviu Seceanu (Galați).

 

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043