De mâine, din nou la treabă!

Luna de vacanță a „lupilor” se încheie mâine, când, de la ora 18.00, pe „Ilie Oană”, va fi programat primul antrenament din 2022, o reîntâlnire la care sunt așteptați și suporterii echipei noastre.

Ocupantă a fotoliului de lideră a eșalonului secund, cu un avantaj confortabil față de principalele urmăritoare, formația noastră va începe, de mâine, pregătirile pentru sezonul de primăvară, unul la finalul căruia așteaptă promovarea în Liga 1. Nicolae Constantin va conduce, astfel, primul antrenament al anului, pe „Ilie Oană”, un moment așteptat cu multă nerăbdare și de către suporterii „lupilor”.

„Mișcările de trupe” nu vor fi numeroase la prima ședință din 2022. La capitolul despărțiri certe, fundașul dreapta Andrei Rus a semnat rezilierea încă de la finalul anului trecut, iar cea de atacantul Constantin Stoica se va oficializa la începutul săptămânii. În același timp, se poartă discuții pentru detașarea, sub formă de împrumut, a lui Saim Tudor, Antoniu Manolache și Mihai Nițescu, situația lor urmând să fie lămurită în perioada următoare. De la primul antrenament vor lipsi în mod cert, dar motivat, Sory Diarra, cel care se va întoarce miercuri din Mali, și portarul Nicolae Cebotari, acesta urmând să ajungă la Ploiești în cursul zilei de marți.

În ceea ce privește lista noutăților, fundașul stânga Mihai Velisar este extrem de aproape de o revenire în tricoul Petrolului. Jucătorul în vârstă de 23 de ani va fi transferat, definitiv, de la Gaz Metan Mediaș, fiind de așteptat ca ultimele detalii ale mutării să fie rezolvate în cursul zilei de mâine. În rest, la reunire, Nicolae Constantin va avea sub comandă și mai mulți tineri jucători de la echipele de juniori ale clubului, Sebastian Oprea, Iulian Duță, Juan Pătrașcu (toți de la „U19”), Mihnea Rădulescu, Albert Dima și Mario Ioniță (de la echipa „U17”) urmând să participe la antrenamentele echipei mari în prima parte a pregătirilor.

Altfel, au fost stabilite și primele jocuri de verificare din acest început de an. Seria testelor va începe pe 22 ianuarie, cu o întâlnire cu formația de eșalon județean Tricolorul Breaza, pentru ca pe 29 ianuarie să fie antamat un meci amical cu Unirea Slobozia. Pe lista posibililelor adversare din această iarnă se mai află Fotbal Club Brașov, Farul 2 Constanța și Politehnica Iași, întâlniri care vor depinde, însă, de decizia ce va fi luată în privința locului de desfășurare al cantonamentului, stabilit pentru intervalul 04-18 februarie. Dacă situația pandemică o va permite, atunci petroliștii ar putea merge în Antalya, lucrându-se în paralel și la un program de jocuri în Turcia. În caz contrar, pregătirile se vor desfășura, în totalitate, în țară.

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11837
21832
31832
41831
51826