Derbiul consolării la Cluj

Cortina peste prima parte a sezonului Ligii 2 va fi trasă mâine, atunci când vom afla și cele șase echipe care vor continua, în play-off, lupta pentru promovare. Petrolul va juca la Cluj, într-un derbi mai degrabă al consolării, atâta vreme cât, realist vorbind, ambele combatante mai au șanse doar teoretice să rămână în obiectivul stabilit la începutul sezonului. Partida va începe la ora 15.00 și va fi transmisă de către Digisport 2, Telekomsport și Look Sport.

Cu „U” Cluj (29 puncte) pe locul 10 și FC Petrolul (28 puncte) pe locul 11, duelul de mâine, de pe „Cluj Arena”, nu mai lasă mari speranțe vreuneia dintre echipe în ceea ce privește calificarea în play-off. Matematic mai sunt șanse, iar, în cazul „lupilor”, acestea pornesc de la o victorie obligatorie la Cluj, legată, însă, neapărat, de o remiză între Metaloglobus și Rapid, un eșec al Mioveniului, pe teren propriu, cu CS Aerostar, și cel mult un egal, pentru Csikszereda, în partida, de la Miercurea Ciuc, cu CSM Slatina! E drept, nici pentru amfitrioni lucrurile nu sunt mult diferite, atâta vreme că și elevii lui Costel Enache au nevoie să li se alinieze, perfect, mai multe rezultate, pentru ca o eventuală victorie să le fie de folos pentru ocuparea unui loc în primele șase ale clasamentului.

Indiferent, însă, de toate aceste socoteli, „lupii” își doresc să termine cu un rezultat pozitiv această parte a campionatului. Acesta este și lucrul pe care l-a solicitat, pe parcursul săptămânii Octavian Grigore, cel care, în puținele ședințe de pregătire pe care le-a condus, a căutat să le readucă optimismul și speranța elevilor săi. Și, ca o dovadă că tratează confruntarea de la Cluj cu toată atenția, petroliștii au plecat, încă de vineri, spre Ardeal, înnoptând la Tg. Mureș, acolo unde s-au și antrenat în această dimineață, înainte de a-și continua drumul către destinație. Din lotul „galben-albaștrilor” vor lipsi, însă, mai mulți jucători, în condițiile în care Valentin Balint este suspendat, Viorel Lică și Nir Lax sunt accidentați, iar portarul Cebotari este plecat la echipa națională a Moldovei.

Întâlnirea de mâine, ce va începe la ora 15.00, va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Ionuț Coza (Cernica – Ilfov), Ciprian Florin Danșa (Satu Mare) și Ferencz Tunyogi (Zalău). Arbitru de rezervă va fi Szablocs Kovacs (Carei), în vreme ce observatori au fost delegați Iulian Spătaru (Timișoara) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Următorul meci

UTA Arad vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Francisc von Neuman
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12655
22648
32645
42640
52639