Dinamo București – FC Petrolul/Cu gândul doar la victorie!

După o pauză de peste șapte ani, Petrolul și Dinamo se întâlnesc, din nou, pe scena primului eșalon, în meciul programat sâmbătă seară, de la ora 21.45, pe arena „Arcul de Triumf” din Capitală.

Cele trei victorii consecutive obținute în fața unor echipe cu „greutate” din Superliga le-au deschis, fără doar și poate, „apetitul” petroliștilor, cei care își doresc să-și continue parcursul de regularitate și să-și consolideze poziția din partea superioară a clasamentului. Elevii lui Florin Pîrvu vor avea, din nou, o misiune complicată, pentru că întâlnesc o formație aflată, la rândul ei, în creștere, impulsionată de succesele bifate în ultimele două runde. „Este o partidă așteptată cu interes, pentru că se vor întâlni două echipe care vin după câteva jocuri bune. Va fi un meci disputat și, cu siguranță, vom avea parte de un spectacol fotbalistic, pentru că atât noi cât și Dinamo am practicat un fotbal ofensiv, deschis, cu multe goluri. Noi pregătim toate jocurile la victorie, indiferent că sunt acasă sau în deplasare, așa încât, și de această dată, gândul nostru va fi doar la câștigarea celor trei puncte”, a prefațat Florin Pîrvu confruntarea de pe „Arcul de Triumf”, arenă pe care, cu această ocazie, Petrolul va debuta.

Pentru tehnicianul „lupilor”, ultimele zile i-au adus și mai multe vești în ceea ce privește lotul de jucatori. Petrolul l-a adus, în această săptămână, pe Mihai Roman II, dar sunt tratative legate de plecarea lui Christian Irobiso, unul dintre golgheterii „galben-albaștrilor”. „Din punct de vedere medical suntem în regulă. Seniko Doua este ok, a făcut un RMN zilele trecute și, din fericire, nu au fost evidențiate probleme deosebite. Apoi, Diomande a inceput antrenamentele în ritm normal, dar încă nu este la potențial maxim, și doar Jefferson acuză, în continuare, ceva probleme. În schimb, da, sunt tratative pentru Irobiso, din câte știu există o ofertă destul de avantajoasă pentru club și pentru el, dar discuțiile încă nu sunt finalizate și voi vedea după antrenamentul din această seară dacă vom conta sau nu pe el pentru meciul de mâine. A venit Mihai Roman II, un jucător pe care mi l-am dorit și care, sunt sigur, va aduce un plus la echipă, el este în regulă și fizic și medical, însă și în cazul lui decizia o vom lua după ultima ședință de pregătire”, a mai spus Florin Pîrvu. „Ne bucură foarte mult că vom avea, din nou, suporterii alături. Vor veni în număr mare și, cu siguranță, ne vor da un imbold pentru meciul de mâine seară”, a conchis antrenorul Petrolului.

Despre meciul cu Dinamo a vorbit și veteranul „galben-albaștrilor”, japonezul Seto Takayuki, unul dintre oamenii de bază ai echipei noastra și în acest sezon. „Va fi, cu siguranță, un meci dificil. Dar este important să fim noi concentrați 100%, să jucăm bine și să câștigăm cele trei puncte. Suntem într-o perioadă bună, arătăm din ce în ce mai bine și pe faza ofensivă și sper să confirmăm acest lucru și în partida de mâine seară”, a spus mijlocașul nipon.

Partida dintre Dinamo și Petrolul se va juca pe arena „Arcul de Triumf”, de la ora 21.45, și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – Vasile Marinescu (București) și Daniel Mitruți (Galați). Rezervă: Viorel Flueran Nicușor (Craiova). Arbitru VAR: Adrian Viorel Cojocaru (Galați). Arbitru AVAR: Cosmin Vatmanu (București). Observatori: Viorel Ilinca (Pitești, pentru organizare) și Nicolae Marodin (București, pentru arbitraj).

Următorul meci

UTA Arad vs FC Petrolul Ploiești

Stadion Francisc von Neuman
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
12655
22648
32645
42640
52639