Dinamo București – FC Petrolul/Totul pentru victorie!

Dinamo – Petrolul este meciul care închide runda a doua din play-out și care, totodată, în funcție de deznodământul său, îi poate oferi echipei noastre mult mai multe motive de liniște pentru restul sezonului. Partida se va desfășura mâine, de la ora 20.30, pe arena „Arcul de Triumf” din Capitală, doar cu copii în tribune.

În play-out-ul Superligii a început, deja, să se contureze o graniță tot mai consistentă între echipele care vor da lupta pentru supraviețuire și cele care vor aștepta relaxate finalul campionatului. Iar Petrolul, locul 11 în acest moment, la patru puncte depărtare de zona de baraj și la opt de prima poziție retrogradabilă direct, ocupată chiar de Dinamo, are posibilitatea să adâncească și mai mult această prăpastie și, cu un rezultat pozitiv, să-și asigure, practic, o continuare a sezonului în care miza să o reprezinte doar ocuparea locului 7.

Prin vocile antrenorului Florin Stîngă și „veteranului” Seto Takayuki, „lupii” și-au manifestat deschis intenția pentru cele trei puncte ce vor fi puse în joc pe „Arcul de Triumf”. „Ne va aștepta, cu siguranță, un meci dificil și trebuie să ținem cont de faptul că Dinamo a câștigat ultimele trei partide de pe teren propriu și că, în jocurile de acasă, a înscris mai mereu. În plus, cred că înfrângerea cu 3-0 suferită în etapa precedentă, dar și faptul că vor juca fără fani în tribune, îi va mobiliza suplimentar, așa că trebuie să facem un meci perfect din toate punctele de vedere ca să ne întoarcem acasă cu un rezultat pozitiv”, a spus Florin Stîngă. „Sunt mulțumit de cum s-au pregătit jucătorii în această perioadă, de modul în care au abordat antrenamentele, și sper să arate pe teren dorința și determinarea care ne-au ajutat să câștigăm în fața Craiovei. Am încredere că vom face un joc bun și vom da totul pentru victorie”, a continuat tehnicianul „galben-albaștrilor”, cel care nu se confruntă cu probleme de lot înaintea duelului de la București. „Suntem în efectiv complet, acum sper să fim și inspirați să alegem cel mai bun 11. Încă mai sunt câteva incertitudini în ceea ce privește formula de start, dar vom vedea până la ora la care va începe meciul”, a adăugat Stîngă.

Pe ideea unei victorii a mers, apăsat, și mijlocașul japonez Seto Takayuki, cel care, de curând, și-a prelungit cu încă un an înțelegerea cu clubul nostru, astfel încât noul angajament va expira în vara lui 2025. „Sunt fericit la Ploiești, sunt sănătos, încă pot să joc, acestea au fost motivele care m-au determinat să prelungesc contractul. Cât despre meciul cu Dinamo, va fi unul dificil, pentru că întâlnim o echipă care joacă bine acasă, dar suntem pregătiți să câștigăm toate cele trei puncte. Mai sunt opt jocuri de disputat, încă nu este decis nimic, așa că trebuie să câștigăm, să legăm victoriile, pentru că obiectivul nostru este acela de a termina pe primul loc în play-out”, a spus Seto.

După cum se știe, în urma deciziei Comisiei de Disciplină a FRF, Dinamo nu poate organiza cu spectatori următoarele patru jocuri de pe teren propriu, primind însă, în cele din urmă, derogarea de a permite accesul copiiilor cu vârsta de sub 14 ani, dar în anumite condiții (grupuri organizate, însoțite de un adult la 10 copii).

Partida de pe „Arcul de Triumf” va începe la ora 20.30 și va fi condusă de către o brigadă formată din Horațiu Mircea Feșnic (Cluj Napoca) – Valentin Avram (București) și Alexandru Cerei (Cluj Napoca). Arbitru de rezervă: Claudiu Marcu (Constanța). Arbitru VAR: Radu Petrescu (București). Arbitru AVAR: Radu Adrian Ghinguleac (București). Observatori: Nicolae Marodin (București) și Mircea Călin (București).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Play-Out Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043