Doar un punct obținut pe terenul Viitorului!

Petrolul a trebuit să se mulțumească cu o remiză în deplasarea de la Târgu Jiu, 1-1 în partida cu Viitorul Pandurii. Gazdele au deschis scorul prin Paraschiv (9), „lupii” egalând prin Meijers (28), acesta fiind și rezultatul final.

Cu multe schimbări în primul „11”, portarul Cebotari și juniorul Leonard Iovu fiind la debutul absolut în tricoul „galben-albastru”, în vreme ce Salifu a bifat cea dintâi prezență ca titular, petroliștii au avut, totuși, un start ezitant în partida disputată pe noua arenă din Târgu Jiu. E drept, au avut prima ocazie importantă a meciului, atunci când Balint (7) a fost blocat, în fața porții, de către veteranul Oros, dar, mai apoi, au avut o bună bucată de timp în care nu s-au regăsit, iar amfitrionii au profitat din plin.

Paraschiv (9) l-a surprins pe Cebotari cu un șut din afara careului și a deschis scorul, după care gorjenii au mai avut câteva șarje ofensive prin care au fost foarte aproape de golul doi. Din fericire, Viitorul n-a reușid să se desprindă, lăsând, astfel, loc revenirii „lupilor”, care s-a produs aproape de finalul primei jumătăți a jocului. Atunci, după o lovitură liberă bătută, de pe dreapta, de către Nir Lax, fundașul central olandez Bart Meijers (27) s-a înălțat și a reluat cu capul, de la 8-10 metri, plasând balonul lângă bară, în colțul din dreapta lui Bodea: 1-1.

Elevii lui Moldovan au început mai sigur partea a doua, mutând jocul în jumătatea adversă. Presiunea s-a intensificat pe măsură ce s-au scurs minutele, dar Meijers (73 – lovitură de cap, de la 8 metri, reținută de portar), Matiș (74 – reluare din marginea careului mic, poziție excelentă, alături de poartă), Răuță (82 – lovitură de cap, după corner de pe dreapta, la care Bodea a reușit să respingă de sub transversală) și Matiș (85 – șut din unghi închis, lateral dreapta, peste transversală) n-au izbutit să modifice tabela de marcaj.

Ultimele minute s-au jucat cu formația gazdă masată, practic, în propria suprafață de pedeapsă, dar golul izbăvitor n-a venit, petroliștii trebuind, astfel, să se mulțumească doar cu un punct dintr-o deplasare ce s-a dovedit a fi, până la urmă, mai dificilă decât părea.

După acest joc, „lupii” vor avea o pauză de două săptămâni, în condițiile în care meciul din runda următoare, cu CSM Slatina, de pe „Ilie Oană”, a fost amânat pentru data de 28 octombrie. Astfel, următoarea confruntare de campionat va fi tot în deplasare, la Recea, în weekend-ul 16-18 octombrie.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

Viitorul Pandurii Tg. Jiu – FC Petrolul Ploiești 1-1 (1-1)

Marcatori: Paraschiv (9)/Meijers (28).

Viitorul: Bodea – Prejmerean, Oros, Baican, Copaci – Mitrică (78 Lungu), Lixandru (87 Trancă), Chiorean, Dragu (90+1 Misăraș) – Paraschiv (67 Ludușan), Pauchici (78 Gârbiță). Antrenor: Flavius Stoican.

FC Petrolul: Cebotari – Mendoza, Răuță, Meijers, Țicu – Roige (70 Matiș), Lax (70 Ekollo), Salifu, Vajushi (15 Saim Tudor) – Iovu (46 Bratu), Balint (70 Buhăescu). Antrenor: Viorel Moldovan.

Au arbitrat: Viorel Nicușor Flueran (Craiova) – Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și Răzvan Constantin Nistoran (Reșița).

Arbitru de rezervă: Alina Ionela Peșu (Craiova).

Observatori: Andrei Ioniță (București) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043