Duel încheiat nedecis cu Metalist Harkov

Petrolul a terminat la egalitate testul susținut, astăzi, în fața formației ucrainene Metalist Harkov. A fost 1-1 la capătul celor 90 de minute, după ce Dragoș Gheorghe (3) a deschis scorul pentru formația noastră, iar Alex Chidomere (35) a egalat pentru Metalist, dintr-o lovitură de pedeapsă.

Întâlnirea dintre liderele celor două eșaloane secunde din România și Ucraina s-a încheiat nedecis, după un joc disputat, în care „lupii” au avut ocaziile mai clare de gol. De altfel, după doar trei minute, trupa lui Nicolae Constantin reușea să deschidă scorul, Dragoș Gheorghe învingându-l pe Bubentsov cu un șut expediat din marginea suprafeței de pedeapsă. Extrema stângă a „găzarilor” a fost aproape de 2-0 în minutul 20, atunci când șutul său a fost respins cu piciorul de către portarul advers, iar ucrainenii au reușit să restabilească egalitatea înainte de pauză, Alex Chidomere (35) transformând o lovitură de pedeapsă dictată după un henț al lui Prejmerean.

După reluare, Jarovic (50) a ratat șansa să-și aducă echipa în avantaj, atunci când a rămas singur cu Bubentsov dar nu a reușit să treacă mingea de portarul ucrainean, cel care, mai apoi, și-a mai salvat în câteva rânduri echipa, la ocaziile lui Țicu (52 – șut-centrare de pe stânga, respins de sub transversală), Saim Tudor (53 – vole de la 14 metri, scos de Bubentsov de sub transversală) și, din nou, Jarovic (73 – reluare din șase metri, pe direcția portarului).

S-a terminat, astfel, 1-1, bilanțul „lupilor” în stagiul din Antalya ajungând la o victorie (5-1 cu SKA Rostov) și o remiză. Mâine, de la ora 11.00 (10.00 în România), Petrolul o va întâlni pe MFK Vyskov (Cehia, Liga 2), iar joi, de la ora 15.00 (14.00 în România) va încheia cantonamentul cu un test în compania rușilor de la Spartak Moscova-2.

*Dintr-o eroare, cauzată de o documentare insuficientă, adversara din meciul de astăzi a fost prezentată, inițial, ca evoluând în primul eșalon. În realitate, oponenta „lupilor” a fost FC Metalist Harkov din Liga 2 ucraineană, și nu formația cu nume aproape similar, Metalist 1925 Harkov, ce activează în Premier Liga. Ne cerem scuze!

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Stadion Ilie Oană
Cupa Romaniei

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11737
21832
31832
41831
51826