Duş rece pe “Ilie Oană”!

După două victorii consecutive a venit, în această seară, un duş rece chiar pe “Ilie Oană”, Petrolul pierzând pentru prima dată pe teren propriu în acest campionat, 1-2 cu FC Argeş. Oaspeţii au punctat prin Vasile Buhăescu (5) şi Constantin Barbu (56), în vreme ce pentru echipa noastră a marcat Robert Moldoveanu (11), “lupii” având şi un penalty neacordat în prima repriză.

Petrolul şi-a întrerupt seria invincibilă de pe “Ilie Oană”, eşecul din această seară venind într-un moment în care trupa lui Gigi Mulţescu părea să fi intrat pe traiectoria optima pentru a da asaltul decisiv în lupta pentru promovare. FC Argeş a arătat, încă din startul partidei, că este o echipă decisă să arbitreze disputa de la vârful clasamentului, deschizând scorul după numai cinci minute, atunci când ex-petrolistul Vasile Buhăescu a reluat, din careu, un balon respins de către Cezar Lungu, de lângă bară, după şutul lui Panait.

Replica ploieşteană a venit imediat, ROBERT MOLDOVEANU (11) restabilind echilibrul cu un şut din faţa porţii la o minge respinsă, într-o primă fază, de portarul Grecu, iar petroliştii au controlat ostilităţile până la pauză, având mai multe şanse de a trece în avantaj pe tabelă. Cea mai mare dintre ele atunci când Chindriş (31), după un corner bătut de pe stânga, a trimis mingea, cu capul, în bara din stânga lui Grecu, la fel cum se poate vorbi şi de un penalty evident neacordat “lupilor”, la un henţ comis de Tofan (19), chiar sub ochii arbitrului Adrian Comănescu!

După reluare, “lupii” şi-au pierdut din forţă, iar execuţia spectaculoasă a lui Constantin Barbu (56), un şut de la 14 metri, lateral dreapta, în vinclul opus al porţii apărate de către Cezar Lungu, a fost suficientă pentru ca piteştenii să plece cu toate cele trei puncte de pe “Ilie Oană”. Petroliştii au presat până la final, dar fără luciditatea necesară, nereuşind, astfel, să-şi creeze oportunităţile care să le permită să obţină măcar un punct.

Astfel, după prima înfrângere pe “Ilie Oană” şi cea de-a şasea stagională, Petrolul ajunge, din nou, în afara podiumului, ocupând, acum, poziţia a patra, la opt puncte distanţă de liderul Academica Clinceni, şi la o singură lungime în spatele lui “U” Cluj şi Chindia Târgovişte.

Pentru formaţia noastră urmează, acum, două deplasări, mai întâi la Oradea (duminică, 14 aprilie, ora 14.00) şi, apoi, la Mioveni (marţi, 23 aprilie, ora 19.30).

FC Petrolul Ploieşti – FC Argeş 1-2 (1-1)

Marcatori: Moldoveanu (11)/Buhăescu (5), C. Barbu (56).

FC Petrolul: Lungu – Borţa, Cazan, Bucşa, Ţigănaşu – Kozoronis (70 Rusu), Chindriş (81 Nini Popescu) – Saim Tudor, Marinescu (cpt) (90 Ştefănescu), Moldoveanu – Arnăutu. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

FC Argeş: Grecu – Oancea (83 Hreniuc), Turda, Vişa, Tofan – Panait, R. Costin – C. Barbu (63 Florescu), I. Şerban, I. Năstăsie (cpt) (70 Buleică) – Buhăescu. Antrenor: Augustin Eduard.

Au arbitrat: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea) – Raul Ghiciulescu (Lugoj) şi Andrei Nicolae Chiţoiu (Timişoara).

Arbitru de rezervă: Cristian Omar Dumitrică (Craiova).

Observatori: Laurenţu Vărgatu (Brăila) şi Marian Lumânare (Bucureşti).

Următorul meci

FC Petrolul Ploiești vs UTA Arad

Stadion Ilie Oană
Superliga

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
11126
21022
31121
41119
51115