Egal nedrept!

Petrolul și Farul au repetat scorul din turul campionatului, încheind nedecis, 0-0, în confruntarea disputată, astăzi, pe „Ilie Oană”.

„Lupii” au dominat clar întâlnirea, dar asta n-a fost suficient pentru ca toate cele trei puncte să se contabilizeze, în clasament, în dreptul echipei noastre. Practic, jocul a curs, din primul și până în ultimul minut, într-un singur sens, Petrolul fiind echipa preocupată să construiască și să-și creeze situații de gol, însă „autobaza” ridicată de către constănțeni în fața propriei porți s-a dovedit a fi, în cele din urmă, de netrecut.

Cu o echipă de start în care, față de etapa trecută, a apărut o singură modificare, Olaru intrând în locul lui Bărboianu (suspendat), trupa lui Costel Enache a căutat să facă diferența cât mai repede, instalându-se din start în jumătatea adversă. Au lipsit, totuși, soluțiile pentru ca lacătul defensiv al Farului să fie desfăcut, în prima repriză cel mai aproape de gol fiind „căpitanul” Laurențiu Marinescu (30 – șut la colțul scurt, din lateral dreapta, respins de Muțiu și 39 – reluare din unghi, după o centrare venită de pe stânga, alături de poartă).

Scenariul întâlnirii s-a păstrat și după reluare, formația noastră ieșind de la cabine și mai decisă să rezolve ecuația învingătoarei. Roige (47) l-a „întins” pe Muțiu cu un șut din interiorul suprafeței de pedeapsă, Marinescu (62) a reluat, cu capul, din marginea careului mic, alături de poartă,  Deac (73) n-a reușit nici el să-l păcălească pe Muțiu, iar portarul vizitatorilor a salvat și din fața lui Younes (75).

Și, după un meci în care raportul cornerelor a fost de 15-0 în favoarea „galben-albaștrilor”, și în care „marinarii” au călcat rar prin careul lui Avram, fiind preocupați să conserve prin orice mijloace un egal ce nu le e de mare folos în clasament, tabela de marcaj a rămas nemodificată, indicând un scor nedrept după modul în care au decurs ostilitățile vreme de 90 de minute.

Cu remiza de astăzi, Petrolul acumulează 35 de puncte și se menține, deocamdată, pe poziția a cincea, urmând ca etapa viitoare să meargă la Miercurea Ciuc, pentru jocul cu Csikszereda, ce se va disputa duminică, de la ora 15.00.

Până atunci, însă, „lupii” vor încerca să se califice în „careul de ași” al Cupei României, miercuri, de la ora 17.30, pe „Ilie Oană”, fiind programat jocul cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, din sferturile de finală ale competiției.

Foto: Răzvan Păsărică/Cristi Stavri.

FC Petrolul Ploiești – FC Farul Constanța 0-0

FC Petrolul: Avram – Olaru, Răuță, Manolache, Țicu – Pierce – Deac (81 Saim Tudor), Meza Colli, Marinescu (cpt), Roige – Blănaru (59 Younes). Antrenor: Constantin Enache.

FC Farul: Muțiu (cpt) – Leca (59 Cană), Lică, Ursu, Panait – Cărăruș – Toma, Greu (53 Gherghiceanu) – Nicola (77 Mitrov), Al. Iul Stoica, Kanda. Antrenor: Ianis Zicu.

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043