FC Petrolul – Farul Constanța/Trebuie să „stingem” Farul!

După o primă victorie oficială în 2020, obținută în urmă cu o săptămână, în fața Dunării Călărași, Petrolul va juca, din nou, în fața propriilor suporteri, mâine urmând să primească vizita Farului Constanța. Partida de pe „Ilie Oană” va începe la ora 13.00.

„Lupii” au luat un start lansat în noul an și, profitând de o etapă cu rezultate favorabile, s-au apropiat la doar trei puncte de zona în care se împart biletele pentru primul eșalon. Mâine, pe „Ilie Oană”, va veni Farul Constanța, o formație care pare că nu și-a spus, nici ea, ultimul cuvânt în ceea ce privește lupta pentru promovare.

”Suntem în fața unui joc dificil și important în același timp. Vom întâlni un adversar cu un moral bun, care vine după o victorie concludentă, obținută în fața unei echipe cu pretenții, precum Concordia Chiajna. Avem și noi, în schimb, atuurile noastre, cred că suntem într-un moment bun și vreau să regăsesc la jucătorii mei implicarea, responsabilitatea și dăruirea de care au dat dovadă în meciul trecut. Sunt convins că dacă lucrurile vor sta așa, atunci noi vom fi câștigători!”, a prefațat antrenorul Costel Enache duelul de mâine.

„În același timp, vreau să trag un semnal de alarmă: să nu fim relaxați, să nu cădem în plasa automulțumirii și să tratăm jocul ca pe unul mai lejer! Ar fi cea mai mare naivitate și greșeală din partea noastră”, a adăugat tehnicianul „galben-albaștrilor”, cel care nu se lasă păcălit de faptul că, de-a lungul acestui sezon, Farul nu a obținut vreo victorie pe teren străin. ”Știm asta, dar nu statistica este cea care o să ne facă învingători. În primul rând trebuie să fim noi pregătiți, să avem atitudinea și determinarea necesare pentru a ne impune”, a spus Enache, tehnicianul comentând și absența a doi dintre foștii jucători ai Petrolului ce evoluează, acum, pentru Farul, Cruceru și Antoche, ambii fiind suspendați. „Se poate considera că este un avantaj pentru noi. L-am văzut pe Cruceru într-o vervă de joc deosebită, și nu spun asta doar pentru faptul că a înscris de trei ori cu Concordia, iar Antoche este un fotbalist care mi se pare a fi un punct de sprijin pentru toată echipa. Cred că va fi o lipsă importantă pentru adversarii nostri, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne aducă nouă liniștea! Sunt convins că au soluții, astfel încât să-i înlocuiască pe cei doi absenți”, a mai spus Costel Enache.

Andrei Răuță: „Avem nevoie de toate punctele puse în joc”!

Despre întâlnirea de mâine a vorbit, în conferința de presă organizată astăzi, și unul dintre jucătorii sosiți, în această iarnă, în tabăra „lupilor”, fundașul central Andrei Răuță. „Ne așteaptă, fără doar și poate, un meci destul de greu. Dar, evoluăm acasă și trebuie să avem o atitudine bună, cu atât mai mult cu cât vom întâlni un adversar ce are un joc destul de agresiv și, în același timp, foarte direct. Ne-am antrenat bine, i-am analizat, le știm punctele forte și pe cele mai puțin bune, dacă se poate spune așa. Trebuie să arătăm determinarea de la meciul cu Dunărea, iar la sfârșit să câștigăm cele trei puncte de care avem atât de multă nevoie”, a fost de părere Andrei Răuță.

Bilete – astăzi până la ora 19.00, mâine până la startul întâlnirii!

Pentru confruntarea cu Farul, biletele sunt disponibile atât la casa stadionului „Ilie Oană”, cât și on-line, pe www.entertix.ro (aici). Casa de bilete va fi deschisă, astăzi, până la ora 19.00, iar mâine până la startul confruntării (ora 13.00).

Întâlnirea va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Szabolcs Kovacs (Carei-Satu Mare) – Doru Claudiu Lucaciu (Cluj Napoca) și Marius Bălan (Dej), arbitru de rezervă fiind Vasile Buzea (București). Ca observatori au fost delegați Alexandra Babadag (Alexandria, pentru arbitraj) și Mircea Bucur (Tg. Mureș, pentru organizare).

Următorul meci

Meciuri

DatăEvenimentOră/Rezultat

Clasament

LocClubMPct
13064
23055
33053
43049
53043